​AJ NAŠI JUNIORI ZDOLALI ŽILINU

V zápase 19.kola juniorskej extraligy sa stretli rovnakí súperi ako o 24 hodín skôr v extralige mužov. A aj v tomto prípade šlo o veľa: nášmu tímu o poistenie si umiestnenia v elitnej štvorici pred play off, Žilinčanom o priblíženie sa tomuto cieľu. Bol to teda ďalší typický „šesťbodový“ zápas. O to viac nás môže tešiť, že aj naši juniori tento náročný súboj zvládli a po podobnom priebehu ako sme videli deň predtým u mužov si pripísali do tabuľky aj oni plný bodový zisk.

1.FBC FLORBAL TRENČÍN – FBC GRASSHOPPERS AC UNIZA ŽILINA 4:2 (2:0,1:0,1:2)
19.kolo, 15.1.2023, Mestská športová hala Trenčín, 69 divákov
Rozhodovali: Kučera – J.Riečický (od 21.min. Habánek), vylúčení 1:1 (Večeřa), presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0
Priebeh: 12. Kyselica (Repka) – 1:0, 17. Bulejčík (Kyselica) – 2:0, 31. Repka (Cifranič) – 3:0, 55. Kyselica (Bulejčík) – 4:1

Zostava: : S.Polák – Repka 1+1, Cifranič 0+1, Večeřa, Dohál, Venglik – Kyselica 2+1, Matej Galajda, Bulejčík 1+1, Pavlíček, Matúš Galajda, Šálek, Hacek. Tréner: J.Holovka

Na zápas sme nastupovali z objektívnych príčin v silne oklieštenej zostave, z rôznych dôvodov nám chýbalo 5 – 6 hráčov základnej zostavy a tak tréner Holovka nemal vôbec možnosť nominovať tri formácie. Napriek tomuto značnému hendikepu sme odohrali dobrý zápas. Hrali sme zodpovedne zozadu, vyvarovali sa zbytočných chýb a dokázali sme si vypracovať aj dostatok gólových príležitostí. Už v 3.minúte nastrelil Repka nechytateľne brvno, v 4.minúte Bulejčíka vychytal brankár hostí a v 9.minúte Pavlíček tesne minul. Naše gólové momenty tak prišli až v druhej polovici úvodnej časti, úspešnými zakončovateľmi boli Kyselica a Bulejčík. Hostia však mali minimálne rovnaký počet šancí, Polák v našej bránke bol ale tak ako vždy istý a spoľahlivý.

V závere prvej tretiny sa zranil rozhodca Riečický, od tej druhej nebol schopný pokračovať a nahradil ho Boris Habánek, ktorý svoj debut v celoštátnej súťaži zvládol bez problémov. Aj táto časť mala veľmi podobný priebeh, padol v nej však len jediný gól z florbalky Repku po učebnicovej prihrávke Cifraniča. Polák v našej bránke naďalej kraľoval, na druhej strane strela Mateja Galajdu lízala hornú žŕdku a Pavlíček zblízka nastrelil hosťujúceho gólmana. Našu jedinú presilovú hru sme využiť nedokázali.

Aj v záverečnej tretine sa šance striedali na oboch stranách, o niečo viac ich však už mali hostia. Zápas sa výrazne zdramatizoval od 47.minúty, kedy hosťujúci Habrún zblízka prekonal Poláka. Hostia vycítili príležitosť, smerom dopredu boli oveľa smelší. Našťastie nevyužili svoju početnú prevahu za vylúčenie Jakuba Večeřu v 51.minúte a tak dve minúty po jej skončení sme zápas prakticky rozhodli gólom Kyselicu po spolupráci s Bulejčíkom. V 58.minúte síce Žilina ešte znížila, k očakávanej hre bez brankára však z jej strany nedošlo a tak sme trojbodové víťazstvo už bez väčších problémov uhájili.

Do konca základnej časti súťaže chýbajú už len posledné tri kolá, naši chlapci sú v tabuľke na treťom mieste, pričom pred piatou Žilinou majú sedembodový náskok. Je preto jasné, akú cenu malo dnešné víťazstvo. Dúfajme, že chlapci budú rovnako zodpovedne pristupovať aj k ďalším zápasom, len im želáme viac presnosti a pokoja v zakončení, lebo to nám v posledných zápasoch príliš nevychádza.

Jan Holovka, tréner: „Všetkým nám bolo jasné, o čo sa hrá a vedeli sme, že nás nečaká nič jednoduché. Aj keď nám všetko nefungovalo úplne ideálne, musím s výkonom tímu vysloviť spokojnosť. Defenzíva fungovala až na malé výnimky spoľahlivo, v brankárovi Polákovi máme stabilnú spoľahlivú oporu, ktorá vnáša do našej hry viac pokoja, a tak nedostatky sme mali dnes predovšetkým v zakončení, s ktorým máme problémy už dlhšie. Musíme na tom popracovať, lebo so štyrmi strelenými gólmi sa zápasy pravidelne nevyhrávajú. Ale dnes sme to zvládli, všetci chlapci bojovali, takže odo mňa pochvala. “