LIDO NÁS DOSŤ NEČAKANE OBRALO O VŠETKY BODY

Po najtesnejšom víťazstve proti najväčšiemu konkurentovi v súboji o prvenstvo v základnej časti, Žiline, bolo úlohou našich chlapcov potvrdiť pozíciu lídra na pôde bratislavského ŠK Lido Prírodovedec. Domáci, ktorí pred zápasom figurovali na ôsmom mieste tabuľky, sa na prelome obdobia kalendárnych rokov prezentovali zlepšenou formou. Zaznamenali sériu piatich trojbodových víťazstiev v rade, ktorú prerušila až 9.januára porážka na pôde trenčianskeho AS (4:7). Napriek tomu ešte Lido nemá zabezpečenú účasť v play off, preto by preň akýkoľvek bodový zisk proti lídrovi tabuľky bol príjemným ziskom. Úspech napokon slávila bojovnosť domácich, ktorí nám pripravili druhú porážku v sezóne v riadnom hracom čase. Po nečakanej domácej porážke Žiliny s Nižnou tak ostal náš náskok na čele tabuľky deväťbodový, ale škoda, mohlo byť už definitívne rozhodnuté...

ŠK LIDO PRÍRODOVEDEC - 1.FBC FLORBAL TRENČÍN 7:4 (1:1,2:1,4:2)
18.kolo, 21.1.2023, Viacúčelová športová hala Záhorská Bystrica, 54 divákov
Rozhodovali: Sklenica - Beňo, vylúčení 3:1 (Bulejčík), presilovky 1:2, oslabenia 0:0, pomer striel 13:24
Priebeh: 2. Matej Galajda (Kubovič) – 0:1, 33. Kvasnica (Kubovič) – 2:2 (P), 51. N.Ondrášik (Kvasnica) – 5:3, 53. Bulejčík (Machara) – 5:4 (P)
Zostava: Ďurmek – Machara 0+1, Vrábeľ, Repka, Dobrovodský, Cifranič, J.Ondrášik – Kvasnica 1+1, N.Ondrášik 1+0, Bulejčík 1+0, Mitucha, Kubovič 0+2, Matej Galajda 1+0, Peško, Babík, Šálek. Tréner: J.Holovka

Do zápasu sme vstúpili rýchlym gólom Galajdu už v 2.minúte, žiaľ, bolo to naposledy, čo sme v zápase viedli. Hoci sme mali takmer stálu územnú prevahu, bojovný súper, dá sa povedať, vyťažil z minima maximum. Domáci príkladne bojovali, v 6.minúte vyrovnali a v úvode 2.tretiny sa po prvý raz dostali do vedenia. Následne sme dostali výhodu dvoch presilových hier, využili sme však až tú druhú, keď po Kubovičovej prihrávke vyrovnal Kvasnica.

Záverečnú časť zápasu sme, dá sa povedať, nezvládli vôbec. Pri vylúčení Bulejčíka využilo Lido v 45.minúte svoju jedinú presilovú hru v zápase a keď o päť minút zvyšoval domáci Kažimír na 5:2, bolo jasné, že obracať tento zápas bude pre nás tvrdý oriešok. Napriek tomu sme ešte priebeh dokázali zdramatizovať. Keď sa však po góloch N.Ondrášika a Bulejčíka zdalo, že so zápasom reálne ešte dačo urobíme, dva góly počas šiestich sekúnd v 55.minúte naše nádeje definitívne pochovali.

Čo dodať ? V prvom rade treba pogratulovať súperovi k zaslúženému víťazstvu. Bojoval od začiatku až do konca s vysokým nasadením, ktoré nám naopak v tomto zápase evidentne chýbalo. Napriek tomu, že sme súpera jasne prestrieľali, naša koncovka bola podobne ako v niekoľkých posledných zápasoch vyložene neefektívna. Čo dokážeme zahodiť, bije do očí, ako by sme stratili pri zakončení rozvahu a pokoj. Dnes nám navyše viazla súhra a hrali sme príliš individuálne, čo na bojovného súpera stačiť nemohlo.

Náš náskok na čele tabuľky zostal po prehre Žiliny síce nezmenený, nesmie nás to však ukolísať, pretože s podobnými výkonmi by sme sa v play off ďaleko nedostali. Nie každý zápas sa musí a dá vyhrať, ale u nášho tímu chceme vidieť aj pri prípadnej porážke, že každý z hráčov vydal zo seba úplne všetko. Dnes tomu, žiaľ, tak nebolo.

Sme presvedčení, že už v najbližšom domácom zápase, repríze vlaňajšieho finále proti Tsunami Záhorská Bystrica sa dokážeme vrátiť k našim poctivým, bojovným a najmä kolektívnym výkonom. Pozor ! Hrása už najbližší piatok, 27.januára a začiatok zápasu je o 19,00 hod. Príďte povzbudiť našich chlapcov, ktorí si prípadným víťazstvom môžu s predstihom zabezpečiť víťazstvo v základnej časti. Všetkým by nám to padlo vhod, pretože pred play off nás čaká, ako ukazuje aj dnešný výsledok, veľa a veľa práce.

Jan HOLOVKA, tréner: „Domáci dnes vyhrali úplne zaslúžene. Prejavili väčšiu vôľu po víťazstve, viac bojovnosti, my sme naopak hrali rozhárane, absolútne mi chýbal kolektívny duch. Domáci dali síce pár šťastných gólov a my sme naopak dokázali zahodiť aj nemožné, ale za prístup k zápasu by sme si dnes body azda ani nezaslúžili. Všetko zlé je ale na niečo dobré a ja verím, že dnešný zápas bude pre nás tou správnou fackou v pravý čas. Verím, že dokážeme na nedostatkoch efektívne zapracovať a naštartovať sa k výkonom, na ktoré sú naši priaznivci zvyknutí.“