DO TRENČÍNA PRICHÁDZA VICEMAJSTER SLOVENSKA

Základná časť extraligovej sezóny 2022/2023 sa pomaly, ale isto blíži ku koncu. Štyri kolá pred záverom majú florbalisti 1.FBC Trenčín na čele tabuľky 9-bodový náskok. Zverenci kormidelníka Jana Holovku majú čo vracať svojim fanúšikom. Po poslednej prehre v 18. kole, kde sa im nedarilo, a prehrali po slabšom výkone na pôde Lida Bratislava - 7:4. Do Trenčína tentokrát prichádza Tsunami Záhorská Bystrica, vicemajster Slovenska, ktorý si poslednými svojimi výsledkami vybojoval posun v extraligovej tabuľke už na 4. miesto. Hostia avizujú príchod svojich fanúšikov, v pláne je aj návrat bývalých hráčov, čo by malo posilniť káder vicemajstra. Duel sa začína už v piatok o 19:00 h.

Dnešné Tsunami odštartovalo svoje pôsobenie vo florbale v roku 2006 ako ŠK Hargašova Záhorská Bystrica. Klub, vznikom spojenia mužských tímov Záhorskej Bystrice a FBK Bogdau Stupava od sezóny 2013/14 štartoval už v najvyššej súťaži, slovenskej extralige. V prvých dvoch sezónach po spojení mužských tímov, extraligu mužov odohrali už pod názvom Tsunami Stupava. Od sezóny 2015/2016 klub hráva všetky súťaže s názvom TSUNAMI Záhorská Bystrica. Klub má na konte dva extraligové tituly v roku 2017 a 2018. V uplynulej sezóne skončil náš súper po základnej časti na 4. priečke. V playoff sa prebojovali až do finále, kde zverenci Dáriusa Síheľského vo vyrovnanej sérií podľahli úradujúcemu majstrovi Slovenska 1. FBC Trenčín v sérií - 1:3 na zápasy. Lídrom bodovania družstva bol Peter Banga, ktorý vedie tímové štatistiky aj v aktuálnom ročníku s 38 bodmi (23+15).

Proti Záhorskej Bystrici sme doteraz odohrali celkom 25 zápasov. Zvíťazili sme v 19-tich, z toho raz po nájazdoch. Šesť krát sme súperovi podľahli, rovnako v jednom stretnutí až po samostatných nájazdoch. V poslednom vzájomnom meraní síl, sme si na ihrisku súpera pripísali tesné víťazstvo - 9:8. V tomto stretnutí sa bilanciou 1 gól a 5 asistencii blysol najproduktívnejší hráč najvyššej súťaže Tomáš Kvasnica. O víťazstve Trenčanov rozhodol v závere Martin Kubovič. Na opačnej strane dominoval už spomínaný Peter Banga so štyrmi gólmi.

Zverenci Dáriusa Siheľského v posledných dvoch dueloch porazili AS Trenčin - 7:6 a ŠK Lido Bratislava - 6:5 po samostatných nájazdoch. Práve Lido nám po sérii 11-tich víťazstiev pripravilo šokujúcu tretiu prehru v sezóne. Tréner Holovka bude mať po zranení k dispozícii aj dvojicu pravákov Michala Amricha a Andreja Rendla. Uvidíme či dostanú priestor v zápase a akú zostavu zvolí tréner Jan Holovka do zápasu. Pre zranenie naďalej absentuje Lukáš Mandinec. Dlhodobo Trenčanom chýba Karol Pelczarski. Roman Cíbik a Tomáš Beňo budú rozhodcami tohto stretnutia 19. kola.

Pozývame všetkých fanúšikov na toto stretnutie do Mestskej športovej haly na Sihoti v Trenčíne, kde by nám obe družstvá mali predviesť kvalitný a atraktívny florbal. Súboj minuloročných finalistov odvysiela v priamom prenose aj televízia ARENA SPORT, na svojom kanály ARENA SPORT 1.