PO DRAMATICKOM PRIEBEHU CENNÉ VÍŤAZSTVO NAD TSUNAMI

Po dosť prekvapujúcej porážke na pôde bratislavského Lida nastupovali naši chlapci proti Tsunami Záhorská Bystrica s jasným úmyslom podať lepší výkon. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne bol nesmierne vyrovnaný a mal mimoriadne dramatický priebeh. Veď po vedení 3:1 sme ešte desať minút pred koncom prehrávali 8:5, ale štyrmi gólmi v rade sa nám ho podarilo takmer neuveriteľne otočiť, keď víťazný gól v čase 59,00 zaznamenal práve bývalý hráč Tsunami Martin Kubovič.

Diváci v hale i pri televíznych obrazovkách videli i tentokrát výborný a dramatický zápas, „zaklincovaný“ naším trojbodovým víťazstvom.

1.FBC FLORBAL TRENČÍN – TSUNAMI ZÁHORSKÁ BYSTRICA 8:5 (2:0,1:3,5:2)

19.kolo, 27.1.2023, Mestská športová hala Trenčín, 304 divákov
Rozhodovali: Cíbik - Beňo, vylúčení 1:3 (Amrich za hráčsku lavicu), presilovky 2:0, oslabenia 1:0, pomer striel: 16:30
Priebeh: 6. Poruban (Bulejčík) – 1:0, 14. Kvasnica (Machara) – 2:0 (O), 21. Kvasnica (Kubovič) – 3:0, 42. N.Ondrášik (Machara) – 4:3 (P), 49. Mitucha (Poruban) – 5:4, 55. Mitucha (Poruban) – 6:4. 58. Mitucha (Machara) – 7:4 (P), 59. Amrich (Kvasnica) – 8:4

Zostava: Klobučník – N.Ondrášik 1+0, Machara 0+3, Vrábeľ, Dobrovodský, J.Ondrášik, Cifranič – Kvasnica 2+1, Kubovič 0+1, Amrich 1+0, Mitucha 3+0, Matej Galajda, Repka, Poruban 1+2, Babík, Bulejčík 0+1, Habánek, Peško, A.Rendl. Tréner: J.Holovka

Po dlhom čase sme nastúpili v kompletnom zložení. Začalo sa obojstranne vo vysokom tempe, ale príliš veľa vyložených šancí v úvodnej tretine nebolo. My sme jednu z prvých využili, keď po skvelej Bulejčíkovej prihrávke s prehľadom skóroval Poruban. Hostia boli v prvej tretine jasne strelecky aktívnejší, no Klobučník bol skvelý. Pri jednej z šancí hostí mu ale pomohla žŕdka. Po vylúčení Amricha mali hostia dvojminútovú početnú výhodu, skórovali sme ale my, keď po krásnej Macharovej akcii rutinérsky zakončoval Kvasnica. A o chvíľu sme mali v oslabení aj ďalšiu príležitosť, Repkovi ju však zlikvidoval hosťujúci brankár Haverla.

Druhú tretinu sme zahájili bleskovým presným zásahom Kvasnicu už v 28. sekunde. Následne sme však nevyužili našu prvú presilovku. Vypracovali sme si v nej len jednu príležitosť, nechytateľnú strelu Amricha však zastavilo brvno Haverlovej bránky. Hra bola aj naďalej vyrovnaná, no hostia boli naďalej strelecky aktívnejší a v 29.minúte znížili na rozdiel dvoch gólov. Tento zásah ich výrazne „nakopol“. Zatiaľ čo my sme sa do šancí takmer nedostávali, Klobučník zlikvidoval v 30., 32. a 34. minúte ich tri skutočne vyložené šance. Kapituloval až minútu pred koncom tretiny po zaváhaní našej obrany a aby toho nebolo málo, deväť sekúnd pred sirénou hostia strelili aj vyrovnávajúci gól.

Začínal sa teda prakticky odznova.

Na začiatku záverečnej časti nás mohla postaviť na nohy naša využitá presilovka, no v 46. minúte, v čase, keď sme jasne preberali iniciatívu, hostia po našej individuálnej chybe opäť vyrovnali. Naším tímom to však tentokrát neotriaslo. Pokračovali sme ďalej v tlaku, ktorý bol v 49. minúte korunovaný gólom Mituchu po nezištnej prihrávke Porubana. V 55. minúte si táto dvojica úspešnú spoluprácu zopakovala a súperovi sme konečne gólovo odskočili. V 58. minúte skompletizoval náš kapitán Mitucha v presilovke svoj bleskový hetrik a v 59. minúte pridal našu gólovú bodku za zápasom Amrich. Tri sekundy pred koncom hostia už len kozmeticky upravili výsledok.

Slušná divácka návšteva videla na naše pomery nadpriemerné stretnutie, oba celky sa snažili hrať smerom dopredu a rovnakým dielom sa pričinili o mimoriadne dramatický priebeh zápasu. Víťazstvu v základnej časti sme sa víťazstvom priblížili na malý krôčik, ale spoliehať sa na zaváhania súperov určite nebudeme. Dúfajme, že sa dokážeme pripraviť tak, aby forma tímu gradovala v ten správny čas.

Na dva nasledujúce zápasy vycestuje naše družstvo na ihriská súperov. Po reprezentačnej prestávke na náš čaká v sobotu 11. februára v M-Šport centre v Zamarovciach mestské derby proti FBK AS Trenčín. Začiatok zápasu je o 18,00. Veríme, že v tomto zápase prídete povzbudiť náš tím v hojnom počte. O týždeň na to nastúpime v Mútnom proti FBK Nižná. Najbližší zápas v domácom prostredí zároveň uzatvorí základnú časť súťaže, keď v sobotu 25.2. privítame momentálne posledný Prešov. Štvrťfinále play off sa začína 4.marca a už dnes je isté, že prvé dve stretnutia 4.3. a 5.3. odohráme v našej Mestskej športovej hale v Trenčíne.