VYKROČENIE DO PLAY OFF BOLO ÚSPEŠNÉ

A je to tu ! Vyvrcholenie sezóny v podobe play off sa práve začalo. Za súpera do štvrťfinále série sme si vybrali ôsmy tím tabuľky, Snipers Bratislava. Aj keď vyraďovacia časť súťaže vie byť často nevyspytateľná, o čom sme sa presvedčili už najmenej dvakrát aj my, predsa len sme vstupovali do tejto série v úlohe jasného favorita jednak z pohľadu dlhodobých štatistík a jednak z hľadiska skúsenosti hráčskeho kádra. Túto úlohu sme však potrebovali bezpodmienečne potvrdiť aj na ihrisku.

S naším dnešným súperom sme sa v play off doteraz nikdy nestretli, zatiaľ čo z deviatich zápasov v základnej časti sme zvíťazili v ôsmich a jedinú porážku (8:9) sme zaznamenali v sezóne 2018/2019, ktorá bola pre Snipers ich premiérovou v slovenskej extralige. Náš prvý vzájomný súboj v play off ale dopadol lepšie pre nás, úlohu favorita sme potvrdili a v sérii sme sa ujali vedenia 1:0.

1.FBC FLORBAL TRENČÍN – EXEL SNIPERS BRATISLAVA 11:5 (3:1,2:1,6:3), stav série 1:0

Štvrťfinále play off, 1.zápas, 4.3.2023, Mestská športová hala Trenčín, 287 divákov
Rozhodovali: Kučera – P.Bulko, vylúčení 2:5 (Mandinec, Vrábeľ), presilovky 3:0, oslabenia 2:0, pomer striel 37:23
Priebeh: 15. Machara (N.Ondrášik) – 1:1 (P), 20. Kubovič (Amrich) – 2:1, 20. Amrich (Machara) – 3:1 (P), 25. Kubovič (Kvasnica) – 4:1, 33.Amrich (Machara) – 5:2 (P), 42. Kvasnica (Kubovič) – 6:2 (O), 43. Machara (Kubovič) – 7:2 (O), 49. Mitucha (Matej Galajda) – 8:2, 53. Mitucha (Kubovič) – 9:2, 56. Amrich (Kubovič) – 10:2, 57. Poruban (Bulejčík) – 11:2

Zostava: Ďurmek – N.Ondrášik 0+1, Machara 2+2, Vrábeľ, Repka, J.Ondrášik, Dobrovodský – Kvasnica 1+1, Kubovič 2+4, Amrich 3+1, Mitucha 2+0, Matej Galajda 0+1, Poruban 1+0, A.Rendl, Mandinec, Bulejčík 0+1, Habánek, Babík. Tréner: J.Holovka

Skoro celú prvú tretinu sme sa trápili, ale tak to v úvode play off často býva. Od začiatku sa hralo prakticky stále len pred bránkou hostí, tí ale v druhej minúte z ojedinelého protiútoku šli do vedenia a dlho sa úspešne bránili. My sme prvú strelu na ich bránku vyslali až v 7.minúte, no potom sme ich brankára Laciku zasypali spŕškou striel, ktorým však dlho úspešne odolával. Prekonal ho až v 15.minúte v presilovej hre Machara. Lacika potom spustil závoru až do záverečnej minúty, v tej ho však prekonal najprv krížnou strelou Kubovič a hneď nato počas našej druhej presilovky Amrich. Druhá tretina by sa dala nazvať festivalom našich premárnených šancí. Lacika v bránke naďalej čaroval a prekonali ho len v 25.minúte Kubovič a v 33.minúte v našej tretej úspešnej početnej prevahe opäť Amrich. Hostia ale medzitým tiež využili svoju presilovku a stále sa tak udržiavali v zápase. Už v 30.minúte bol pomer striel na bránku 21:6, no zahadzovali sme aj príležitosti, ktoré sa zahodiť nedajú. Hostia mali len dve sľubné šance, tie však zlikvidoval Ďurmek. O osude zápasu definitívne rozhodol úvod záverečnej časti, keď sme strelili dva rýchle góly v oslabení. Do konca zápasu sme potom pomerne pohodlne zaznamenali ďalšie štyri góly a zabezpečili si jasné dvojciferné víťazstvo. V našich ďalších dvoch presilovkách už triafali Kubovič a Mitucha iba žŕdky Lacikovej bránky. V záverečných 90 sekundách sme si však od takmer neškodného súpera nechali streliť tri góly a aj keď výška víťazstva v play off nič neznamená, stávať by sa nám to nemalo. Začiatok nedeľňajšieho zápasu je o 15,00. hod.

HLASY PO ZÁPASE:
Matúš MACHARA, hráč 1.FBC Florbal Trenčín: "Pripravovali sme sa poctivo a vedeli sme, že nás nečaká jednoduchý duel. Myslím si, že rozhodli naše presilovky a oslabenia."
Patrik PACEK, hráč Exel Snipers Bratislava: "Hra 5 na 5 bola z môjho pohľadu vyrovnaná. Bohužiaľ nás zlomili oslabenia, v ktorých sme dostali veľa gólov."
Jan HOLOVKA, tréner 1.FBC Florbal Trenčín: "Zo začiatku sme boli nervózni, ale to sa dalo čakať. Celý zápas sme boli na loptičke lepší a zaslúžene sme vyhrali."
Vladimír ROZIAK, vedúci družstva Exel Snipers Bratislava: "Trenčania ukázali svoju kvalitu, ich prvá päťka je dominantná v extralige. Boli pri každom dôležitom momente, nevedeli sme na nich nájsť recept."

HIGHLIGHTY A KOMPLETNÉ ROZHOVORY: