ŠTVRŤFINÁLOVÚ SÉRIU SME UKONČILI V NAJKRATŠOM MOŽNOM ČASE

Po dvoch presvedčivých dvojciferných víťazstvách cestovali naši chlapci do Bratislavy s jasným cieľom – ukončiť štvrťfinálovú sériu v najkratšom možnom čase. Aj keď v play off samozrejme nebýva vopred nič isté, napriek včasnému rannému vstávaniu sme úlohu favorita potvrdili a tak sa, už s istotou zisku niektorej z medailí, môžeme pokojne pripravovať na semifinálovú sériu. Zároveň treba konštatovať, že na toto víťazstvo sme sa naozaj nenadreli, domáci v tomto zápase pôsobili úplne odovzdaným dojmom.

EXEL SNIPERS BRATISLAVA - 1.FBC FLORBAL TRENČÍN 0:12 (0:3,0:5,0:4)
Štvrťfinále play off, 3.zápas, 11.3.2023, Viacúčelová športová hala Záhorská Bystrica, 45 divákov
Rozhodovali: Žúbor – G.Tomáš, vylúčení 4:1 (N.Ondrášik), presilovky 0:2, oslabenia 0:1, pomer striel 12:31
Priebeh: 3. Habánek (Klobučník) – 0:1, 10. N.Ondrášik (Kvasnica) – 0:2 (P), 11. Poruban (Mitucha) – 0:3, 22. Mitucha (Poruban) – 0:4, 26. Habánek (Babík) – 0:5, 28. Mitucha (J.Ondrášik) – 0:6, 29. Kubovič (N.Ondrášik) – 0:7, 40. Kvasnica (Amrich) – 0:8, 44. N.Ondrášik (Kubovič) – 0:9 (P), 45. Poruban (Mitucha) – 0:10, 55. Mitucha (Kubovič) – 0:11 (O), 60. Poruban (N.Ondrášik) – 0:12

Zostava: Klobučník 0+1 - Machara, N.Ondrášik 2+2, Repka, Vrábeľ, J.Ondrášik 0+1, Dobrovodský – Kvasnica 1+1, Kubovič 1+2, Amrich 0+1, Mitucha 3+2, Matej Galajda, Poruban 3+1, Habánek 2+0, Mandinec, Babík 0+1, Peško. Tréner: J.Holovka

Aj tretí zápas série prebiehal v podobnom duchu ako dva predchádzajúce. Už v 1. minúte tesne minul v šanci Kubovič, no už o dve minúty brankár Klobučník po svojom prvom zásahu našiel rýchlou dlhou prihrávkou Habánka a ten svoj únik premenil na náš vedúci gól. Kombinovali sme rozvážne, domácich nepúšťali vôbec do ničoho. Na 2:0 sme zvýšili v polovici tretiny v presilovke pri vylúčení domáceho Paceka, keď Norbert Ondrášik po presnej Kvasnicovej prihrávke nedal Lacikovi v domácej bránke šancu. Už o minútu sme využili hrubú chybu v rozohrávke domácich, Mitucha vypichol loptičku Stellerovi a našiel pred bránkou voľného Porubana a viedli sme o tri góly. Do konca tretiny sme mali hru úplne pod kontrolou, vytvorili sme si ešte dve – tri príležitosti, ale v koncovke sme sa už nepresadili.

Aj v úvode 2.tretiny sme chybnú rozohrávku domácich využili na zvýšenie skóre, tentokrát si však Mitucha s Porubanom úlohy vymenili. Po peknej individuálnej akcii Babíka zaznamenal v 26.minúte svoj druhý gól v zápase Habánek a po góloch Mituchu a Kuboviča sme sa potom na desať minút strelecky odmlčali. Dvakrát naše strely zastavila žŕdka, niečo zlikvidoval Lacika, niečo šlo mimo. Aj domáci si vypracovali pár náznakov gólových príležitostí, Klobučník však žiadny zázračný zákrok zo svojho repertoáru vytiahnuť nemusel. Gólovú bodku za tretinou dal v záverečnej minúte Kvasnica, keď zo vzduchu dorazil vyrazenú strelu Amricha.

Záverečnú časť sme už odohrali v profesorskom štýle, dopriali sme domácim aj niekoľko šancí, ani tú najväčšiu však nepremenil v 51.minúte Duran, ktorý z nariadeného trestného strieľania prestrelil bránku. Góly tak pribúdali opäť len na našej strane, Klobučník si bez väčších ťažkostí udržal čisté konto a na symbolický „tucet“ zaokrúhlil počet našich strelených gólov osem sekúnd pred koncom stretnutia Lukáš Poruban.

Do semifinále sme teda prešli hladko, po troch dvojciferných víťazstvách, ale aj, s výnimkou posledných dvoch minút prvého zápasu, po zodpovedných výkonoch. Všetkým je nám však už v tejto chvíli jasné, že štvrťfinálová prechádzka sa pre nás skončila a v boji o cennejšie medaily nás bude v semifinále určite čakať zdatnejší protivník.

Oba domáce semifinálové zápasy môžete navštíviť už počas najbližšieho víkendu, začiatok toho sobotňajšieho je o 17:00 hod. a nedeľňajšieho o 17:00 hod. Súpera si budeme vyberať podľa výsledkov ostatných stretnutí možno zajtra, možno až v stredu večer.

Jan HOLOVKA, tréner: „Vážim si každého súpera, ale dnešný zápas z môjho pohľadu nespĺňal ani základné kritériá play off. Domáci nám nekládli takmer žiadny odpor a tak na jednoznačné víťazstvo nám tentokrát stačilo tempo, ktoré by som nazval polovičným tréningovým. Samozrejme som ale rád, že sme sa príliš nenadreli, ušetrili sily a za celú sériu patrí chlapcom mojepoďakovanie. Do semifinále však musíme vstúpiť pokorní a ostražití, bude to už úplne iná pesnička. “