V SEMIFINÁLE NÁS ČAKÁ ROVNAKÝ SÚPER AKO VLANI

Florbalisti 1.FBC Trenčín sa po víťazstve 3:0 na zápasy v štvrťfinálovej sérii proti Snipers Bratislava opäť prebojovali medzi najlepšiu štvoricu tímov Fortuna florbalovej extraligy. Do semifinále sme si vybrali rovnakého súpera ako v minulej sezóne – ŠK Lido Bratislava. Zverenci trénera Holovku odštartujú sériu na domácej palubovke už počas najbližsieho víkendu. Zápasy sa odohrajú v sobotu 18. a nedeľu 19. marca s rovnakým časom úvodného buly – 17:00 h.

ŠK Lido je jedným z dvojice tímov, ktoré nás v základnej časti dokázali poraziť v riadnom hracom čase. Stalo sa tak v zápase 18. kola na ihrisku Bratislavčanov, kde sme podľahli – 4:7. V zápase 7. kola na domácej palubovke sme zvíťazili 8:4.

V základnej časti obsadili hráči Lida 7. priečku, no o svojom postupe do playoff rozhodli až v zápase 22. kola s košickým ATU, ktorému vďaka víťazstvu „vyfúkli“ postupovú pozíciu. Vo štvrťfinále si ich nevybral žiaden z celkov. Pripadli teda nášmu mestskému rivalovi AS Trenčín, ktorého vyradili 3:1 na zápasy. Výbornými výkonmi sa prezentoval najmä Lukáš Nôta, ktorý v štyroch zápasoch vyraďovacej časti nazbieral 11 bodov za 6 gólov a 5 asistencii.

Najlepšie bodujúcim hráčom v playoff extraligy mužov je po štvrťfinálových sériách náš center Martin Kubovič s bilanciou 4 góly, 9 asistencii, celkom 13 bodov. So svojimi deviatimi prihrávkami je na čele aj v tabuľke najlepších nahrávačov. Poradie strelcov ovláda náš nestarnúci kapitán Branislav Mitucha s ôsmimi presnými zásahmi.

V kádri domácich budú chýbať Dominik Vrábeľ a Lukáš Mandinec. Otázny je štart Adama Peška. Rozhodcami sobotného stretnutia budú Roman Sklenica a Tomáš Beňo.

Všetkých priaznivcov florbalu a nášho klubu srdečne pozývame na semifinálové zápasy. Predzápasový program svojím vystúpením spestria v sobotu tanečná skupina Bambula a v nedeľu tanečná skupina Goonies. V prípade, ak nemôžete prísť sledovať zápas do mestskej športovej haly, môžete si oba duely pozrieť aj na YouTube kanáli 1.FBC Florbal Trenčín. Prvý semifinálový duel odvysiela aj športový kanál ArenaSport 1.

Tešíme sa na Vás!