V SOBOTU ŠTARTUJE MUŽSKÁ EXTRALIGA

Športový klub 1. FBC Trenčín odštartuje nový súťažný ročník mužskej florbalovej extraligy 2023/2024 na domácej pôde. Už túto sobotu, 9. septembra, skrížia florbalky úradujúci majstri Slovenska v úvodnom kole s hráčmi ATU Košice. Začiatok stretnutia je naplánovaný na 17:00 h.

Košickí akademici patria k našim najtradičnejším súperom v rámci mužskej extraligy. Úvodný súboj sezóny 2023/2024 bude naším päťdesiatym vzájomným meraním síl. V predchádzajúcich sa 24-krát zrodilo naše víťazstvo, z toho 3 boli po predĺžení alebo nájazdoch. Prehrali sme 22 stretnutí a 3 skončili remízou. V uplynulom ročníku sa naše vzájomné stretnutia skončili dvomi výhrami 1.FBC, na palubovke Košičanov výsledkom - 9:6, a v domácom prostredí – 5:4 po predĺžení.

Ani cenný bod z nášho zápasu nepomohol košickému ATU k zabezpečeniu miestenky do playoff. Sezónu 2022/2023 ukončili na 9. mieste a prvýkrát v klubovej histórii skončili mimo vyraďovacích bojov. V novej sezóne si akademici rozhodne budú chcieť napraviť chuť. Na lavičku ATU sa vrátil tréner Róbert Bučko, a z Vítkovic sa vrátil reprezentant Filip Čonka-Skyba. Trénerovi Bučkovi pribudli do zostavy aj ďalší hráči, Jozef Frivalský z Prešova a Patrik Koleno zo Starej Ľubovne. Taktiež plánuje do zostavy zapracovať mladíkov, čo nám prezradil v predzápasovom rozhovore: „V Trenčíne dostanú šancu aj mladíci, ktorí sa ukázali vo výbornom svetle na predsezónnom turnaji Trenčín Floorball Games, a chceme na nich pracovať naďalej. Vekom dorastenec Michal Feňo strelil v príprave hetrik proti Ostravskému FBC. Výborné výkony podávali aj Matej Valent a brankár Peter Bretz.“ povedal staronový tréner Košičanov a pokračoval: „Rozhodne prídeme do Trenčína s veľkým sebavedomím. Našim cieľom je nadviazať na staršie sezóny, kedy sme sa bili o špicu tabuľky. Tomuto chceme podriadiť celú sezónu. Úradujúcim majstrom rozhodne nedáme na ich pôde nič zadarmo a o body sa budeme biť do poslednej chvíle.“

Na úvodný zápas s istotou nenastúpi útočník 1.FBC Patrik Bičan, ktorý si privodil pracovný úraz. Dlhodobo zranení sú aj Michal Amrich a Karol Pelczarski. Kým Amrichov návrat je otázny, u Pelczarského nie je isté, či sa vôbec k mužstvu pripojí z dôvodu obnovenia zranenia jeho operovaného kolena. Celú prípravu vynechali pre pracovné povinnosti Poruban, Kubovič a Dobrovodský, pričom u posledných dvoch hráčoch nie je isté, či budú v našom klube pokračovať, keďže majú aj iné ponuky. V týchto dňoch prebiehajú rokovania o viacerých prestupoch v rámci slovenskej extraligy. Ako to dopadne pre náš klub ukážu najbližšie dni. Príležitosť na debut v extralige mužov môže mať viacero juniorov, ktorí s tímom odohrali prípravný turnaj #TFG 23 a absolvovali letnú prípravu s mužským tímom, ako napríklad Krištof Husár, Matúš Kyselica, Tomáš Krajčovič a ďalší. Do kádra pribudol aj 33-ročný Trnavčan Michal Duran, ktorý minulú sezónu pôsobil v tíme Snipers Bratislava. Svoje prvé extraligové zápasy po návrate do materského klubu odohrajú Patrik Mišák a Šimon Masár. Bude zaujímavé sledovať, ako si úradujúci majstri budú počínať bez klubového klenotu Tomáša Kvasnicu, ktorý v lete zamieril do FbŠ Bohemians.

Úvodný duel sezóny budete môcť sledovať aj na televíznej stanici Arena Sport 1. Vysielanie zabezpečuje klubová FlorbalTV a priamy prenos bude prebiehať aj na YouTube kanáli 1.FBC Florbal Trenčín ODKAZ TU. Všetkých srdečne pozývame na prvé stretnutie novej extraligovej sezóny priamo do Mestskej športovej haly na Sihoti. Príďte podporiť našich chlapcov! Budeme vás potrebovať!