ZAJTRA V PREŠOVE A V PONDELOK TRENČIANSKE DERBY

Florbalová extraliga mužov má za sebou viac ako polovicu základnej časti. Florbalistov 1.FBC Trenčín čaká počas víkendu predohrávka 14. kola v Prešove. Následne sa v dohrávke 13. kola predstavia zverenci trénera Holovku v pondelok na domácej palubovke Mestskej športovej haly na Sihoti. Aj pred kamerami Arena Sport 1 o 17-tej hodine nastúpia na 43. trenčianske derby proti FBK AS Trenčín.

Proti nášmu najväčšiemu rivalovi sme z doterajších 42 vzájomných zápasov zvíťazili 32-krát. Jeden súboj skončil remízou, dvakrát sme podľahli po predĺžení a sedemkrát v riadnom hracom čase. Percentuálna úspešnosť nášho tímu je na úrovni 78,57 %, pomer gólov je 309:185 v náš prospech. V mestských derby ťaháme šnúru deviatich víťazstiev v rade. Naposledy sme s AS kapitulovali 14. decembra 2018 na ich domácej palubovke M-Šport centra po výsledku – 6:7. V prvom tohto sezónnom meraní síl sme na ihrisku súpera zvíťazili - 3:2. V dramatickom stretnutí strhol víťazstvo na našu stranu 103 sekúnd pred koncom junior Matúš Kyselica gólom v oslabení.

V aktuálnej sezóne patrí AS po dvanástich kolách posledné dvanáste miesto so ziskom siedmych bodov. Na konte majú iba jedno víťazstvo v riadnom hracom čase proti Tsunami Záhorská Bystrica, ostatné body získali po predĺženiach. Derby však nemá favorita a preto súpera rozhodne nemožno podceniť. Najproduktívnejším hráčom tímu je s dvadsiatimi piatimi kanadskými bodmi útočník Ondrej Kusenda.

Naše mužstvo v poslednom zápase padlo na palubovke košického ATU výsledkom – 5:9. Aktuálne sa nachádza na 4. mieste a na vedúcu Žilinu stráca 8 bodov. Do zostavy by sa mali už pred víkendovým duelom s Prešovom vrátiť najproduktívnejší hráč Šimon Masár, útočník Richard Seriš a kapitán juniorov Andrej Rendl. Dlhodobo zranení sú Klobučník, Duran, Amrich a Pelczarski. Na listinu maródov pribudli k Tomášovi Bulejčíkovi počas týždňa aj Jakub Ondrášik, Patrik Bičan, Matúš Pavlíček, Tomáš Krajčovič a Filip Košinár.

Zápas proti AS Trenčín bude posledným domácim stretnutím nášho tímu v tomto kalendárnom roku. Pevne veríme, že na trenčianske derby si nájde cestu priamo do hľadiska čo najviac fanúšikov, a že vytvoríte atmosféru hodnú tohto florbalového sviatku. Tešíme sa na Vás!