VÍŤAZMI 16. ROČNÍKA TSK FLORBALKI SK CUP SPŠ DUBNICA A STREDNÁ ŠPORTOVÁ ŠKOLA TRENČÍN

VÍŤAZMI 16. ROČNÍKA TSK FLORBALKI SK CUP SPŠ DUBNICA A STREDNÁ ŠPORTOVÁ ŠKOLA TRENČÍN

V stredu 13. decembra sa v Mestskej športovej hale na Sihoti v Trenčíne konal už 16. ročník florbalového turnaja stredných škôl TSK Florbalki SK CUP. Podujatie zorganizoval Trenčiansky samosprávny kraj v spolupráci s Krajským centrom voľného času v Trenčíne a Športovým klubom 1.FBC Trenčín. O putovné poháre predsedu TSK Ing. Jaroslava Bašku súťažil rekordný počet družstiev. Na turnaji sa zúčastnilo 16 stredoškolských družstiev.

V kategórii chlapci si víťazstvo vybojovala Stredná priemyselná škola Dubnica nad Váhom. Zverenci Martina Felgra vo finále zdolali svojich mestských rivalov zo Strednej odbornej školy technickej Dubnica nad Váhom presvedčivo - 4:0. O góly sa postarali Marek Oreišek, Bruno Velek, Ľubomír Drga a Matúš Kyselica. Dubnická „SPŠka“ triumfovala na turnaji prvýkrát od roku 2007. V histórii podujatia sa v Dubnici bude vystavovať putovný pohár už po tretíkrát. Tretie miesto získali študenti Gymnázia Ľudovíta Štúra Trenčín po triumfe nad Obchodnou akadémiou Považská Bystrica - 6:0. Najlepším brankárom bol vyhlásený David Pajtina z tímu SPŠ Dubnica n/V. Najlepším strelcom sa stal s 5 gólmi Timotej Bielik z Gymnázia Ľ. Štúra Trenčín.

V dievčenskej kategórii sme prvýkrát spoznali iného víťaza ako Obchodnú akadémiu Trenčín. Stali sa nimi hráčky Strednej športovej školy Trenčín pod vedením Lukáša Kuzla. Finálový zápas proti Gymnáziu V.B. Nedožerského zvládli jednoznačne - 7:0. Strelecky sa presadili Nina Kopčanová, Hana Vendžúrová, Simona Kozáková, Romana Veleková a Zuzana Mrázová. Posledné dve menované strelili vo finále po 2 góly. Tretie miesto prináleží doterajším štvornásobným víťazkám z trenčianskej Obchodnej akadémie M. Hodžu. V zápase o 3. miesto porazili SOŠ technickú z Dubnice nad Váhom 1:0 po samostatných nájazdoch. Ocenenie pre najlepšiu brankárku získala Carlotta Piopiová zo Športovej školy Trenčín, ktorá spolu so svojím tímom počas celého turnaja ani raz neinkasovala. Titul najlepšej strelkyne získala Romana Veleková. So spoluhráčkou Ninou Kopčanovou nastrieľali zhodne po 8 gólov, Veleková však získala o 2 asistencie viac.

Hrací čas stretnutí bol 1 x 10 minút hrubý čas. Na férový priebeh zápasov dozerali skúsení extraligoví rozhodcovia SZFB Bc. Jozef Miroslav Riečický a Martin Mésaroš. Dopĺňali ich hráči 1.FBC Trenčín Tomáš Bulejčík a Richard Obert s hráčmi FBK AS Trenčín Adamom Žiškom a Františkom Jaššom.

Ďakujeme Trenčianskemu samosprávnemu kraju za podporu podujatia ako aj predsedovi TSK Jaroslavovi Baškovi za jeho záštitu, Krajskému centru voľného času v Trenčíne za podporu a zabezpečenie organizácie turnaja. Organizátori stredoškolského turnaja na slávnostnom vyhodnotení ocenili prínos pedagógov, trénerov, študentov a študentiek, ktorí sa zúčastnili turnaja a venujú sa florbalu v rámci svojich školských aktivít. Poďakovali všetkým aktérom za ich účasť a odovzdali ocenenia, poháre a diplomy za umiestnenia družstiev. Sme radi, že si podujatie zachováva dlhodobo tradíciu a svoju kvalitu.

Fotoreport z podujatia nájdete na Facebooku ŠK 1.FBC Trenčín.

Konečné poradie – Chlapci:

  1. SPŠ DUBNICA N/V
  2. SOŠ TECHNICKÁ DUBNICA N/V
  3. GYMNÁZIUM ĽUDOVÍTA ŠTÚRA

  4. Obchodná akadémia Považská Bystrica
  5. SPŠ stavebná E. Belluša Trenčín
  6. SOŠ T. Vansovej Prievidza
  7. Gymnázium V. B. Nedožerského Prievidza
  8. Spojená škola I. Krasku Púchov

Najlepší brankár – David Pajtina (SPŠ Dubnica n/V)
Najlepší strelec – Timotej Bielik (GĽŠ Trenčín – 5 gólov)


Konečné poradie – Dievčatá:

  1. STREDNÁ ŠPORTOVÁ ŠKOLA TRENČÍN
  2. GYMNÁZIUM V. B. NEDOŽERSKÉHO PRIEVIDZA
  3. OBCHODNÁ AKADÉMIA M. HODŽU TRENČÍN

  4. SOŠ technická Dubnica n/V
  5. Obchodná akadémia Považská Bystrica
  6. SPŠ stavebná E. Belluša Trenčín
  7. SOŠ T. Vansovej Prievidza
  8. SOŠ obchodu a služieb Trenčín

Najlepšia brankárka – Carlotta Piopiová (SŠŠ Trenčín)
Najlepšia strelkyňa – Romana Veleková (SŠŠ Trenčín – 8 gólov, 4 asistencie)