NA TROCH KRÁĽOV PRIVÍTAME SNIPERS

Florbalistov 1.FBC Trenčín čaká prvý zápas v novom kalendárnom roku 2024. Zverenci Jana Holovku sa vo svojom prvom tohtoročnom meraní síl predstavia pred domácimi fanúšikmi. V Mestskej športovej hale na Sihoti privítajú v Trojkráľovú sobotu 6. januára družstvo Exel Snipers Bratislava. Úvodné buly stretnutia je naplánované na 15:00 h.

Proti bratislavským „Snajperom“ sme doteraz odohrali 13 extraligových stretnutí. Súpera sme zdolali celkom 12-krát a iba raz utrpeli porážku. Naposledy sme prehrali ešte v debutovej sezóne Bratislavčanov medzi slovenskou florbalovou elitou (2018/2019) a v následných jedenástich stretnutiach sme zvíťazili.Percentuálna úspešnosť proti tomuto súperovi je 92,30 % a gólový pomer 131:56. Bratislavčania však potrebujú bodovať ak chcú pomýšľať na účasť v playoff, a preto potvrdiť úlohu favorita pre nás nemusí byť jednoduché.

Družstvo Snipers sa po 14. kolách nachádza na 10. mieste extraligovej tabuľky so ziskom 12-tich bodov a skóre 70:98. Najproduktívnejším hráčom tímu je 18-ročný ukrajinský reprezentant Bohdan Ponomarenko s 14-timi kanadskými bodmi (8+6). V prvom tohto sezónnom meraní síl sme na ihrisku súpera hladko zvíťazili 12:3. V tomto zápase zažiaril najmä náš kapitán Branislav Mitucha, ktorý zaznamenal 7 kanadských bodov za 5 gólov a 2 asistencie. Okrem neho sa strelecky presadili Babík, Machara, Rendl, Pavlíček, Vrábeľ a 2x Bulejčík.

Domáci Trenčania sa nachádzajú na 4. mieste tabuľky s 28 bodmi. Na vedúcu Žilinu strácajú 8 bodov. Najproduktívnejším hráčom tímu a zároveň najlepším strelcom celej súťaže je kapitán Branislav Mitucha so 40-timi bodmi za 32 gólov a 8 asistencii. V zápase 15. kola sa tréner Holovka nebude môcť spoľahnúť na obrancu Norberta Ondrášika, ktorý si plní trénerské povinnosti s družstvom dorastencov na Prague Floorball Cup 2024. Na listine zranených sa naďalej nachádzajú Duran, Amrich a brankár Klobučník, ktorý už začal s mužstvom trénovať. Tréningové absencie zaznamenali počas týždňa aj obrancovia Jakub Ondrášik s Krištofom Husárom a útočník Richard Seriš.

Pevne veríme, že si v čo najväčšom počte nájdete cestu do Mestskej športovej haly na Sihoti a prídete našich chlapcov podporiť v prvom zápase kalendárneho roku 2024. Tešíme sa na Vás už v sobotu o 15-tej!