PRVOLIGOVÉ ÚČINKOVANIE ZAHÁJILI DORASTENCI VYSOKOU PREHROU

Piatkovou predohrávkou otvorila svoje brány jej účastníkom I. liga dorastencov. V jej západnej divízii ju obstarali práve dve trenčianske družstvá: domáce AS a hosťujúci 1.FBC Trenčín. Oba tímy postúpili do I. ligy z regionálnej súťaže z prvých dvoch miest a oba si vo vzájomných zápasoch pripísali po jednom víťazstve. Zatiaľ čo v prvej časti sme súpera na „neutrálnej pôde“ v Trnave tesne zdolali, v domácom prostredí sme utrpeli proti nemu výraznú porážku a tak v úlohe mierneho favorita nastupovali do zápasu domáci. Úloha favorita sa na ihrisku potvrdila, aj keď dve tretiny bol výsledok zápasu na vážkach.

Ako ste si iste všimli, I. liga sa hrá na rozdiel od regionálnej súťaže vo formáte 3 x 20 minút čistého času s desaťminútovými prestávkami. Na Majstrovstvá SR postupujú zo západnej i východnej divízie prvé štyri tímy.

FLORBALOVÝ KLUB AS TRENČÍN červení - 1.FBC TRENČÍN akadémia 13:5 (3:2.2:2,8:1)
1.kolo, 12.1.2024, Športové centrum M-Šport Zamarovce
Rozhodovali: J.Riečický – P.Bulko, vylúčení 6:2 (Mikolka, Robota), presilovky 1:3, oslabenia 1:0, pomer striel 39:16
Priebeh: 9. Záň (Hacek) – 1:1 (P), 19. M.Jurík – 3:2, 31. Mikolka (Záň) – 4:3 (P), 33. Obert (Mikolka) – 4:4 (P), 50. Hacek (Robota) – 8:5

Zostava: Labaj – Robota 0+1, Záň 1+1, M.Bojda, R.Sága, Jarábková, F,Meško – Mikolka 1+1, Ochránek, Hacek 1+1, Sebastián Halas, Kakody, M.Jurík 1+0, Obert 1+0, Panák, Červeňan. Tréneri: J.Lamačka, N.Ondrášik

V našej zostave chýbalo viacero kľúčových hráčov, napriek tomu sme však začali svižne a aktívne. Domáci síce šli po prvej svojej vydarenej akcii do vedenia, no o tri minúty sme dokázali počas prvej našej presilovky vyrovnať. Hoci v poli sme neboli horším tímom, domáci hrali rýchlejšie, jednoduchšie a efektívnejšie. Na ich ďalšie dva presné zásahy sme dokázali v závere tretiny ešte odpovedať pekným gólom Juríka a všetko bolo otvorené.

V druhej tretine hráči AS zvýšili svoj náskok na dvojgólový, no ich vylúčenia sme dokázali využiť na vyrovnanie skóre. V tom čase sa domácim trochu roztriasli kolená, za nerozhodného stavu sme mali dve skvelé príležitosti, no gól dali nakoniec domáci.

Ak sme verili, že môžeme v tretej tretine zápas otočiť, opak bol pravdou. Po tečovanej strele sme inkasovali a keď sme počas našej štvorminútovej presilovky inkasovali siedmy gól, naša hra sa zosypala ako domček z karát. Všetky herné situácie sme riešili komplikovane, naopak domáci sa dostávali do neuveriteľného množstva prečíslení a do našej bránky sádzali s úplnou jednoduchosťou jeden gól za druhým. A to ešte treba povedať, že brankár Labaj veľké množstvo zložitých situácií skvele vyriešil. Snáď jediná naša jednoduchá akcia bola asi našou najkrajšou v zápase, keď kolmicu Robotu krásne premenil Hacek na náš piaty gól.

Žiaľ, celkom sľubne sa vyvíjajúci zápas sa skončil nakoniec našou vysokou prehrou. V ďalších zápasoch budú musieť naši hráči hru zrýchliť, zjednodušiť, viac a pozornejšie počúvať pokyny trénerov a v neposlednom rade neskladať zbrane ani pri nepriaznivom vývoji zápasu, pretože výkon, ktorý sme predviedli v poslednej tretine, by sme už nemali do konca súťaže zopakovať.

Norbert ONDRÁŠIK, tréner: „Z pohľadu výsledku by som nemal šetriť kritikou . Avšak zároveň musím konštatovať, že napriek chýbajúcim hráčom v zostave sme vstúpili do zápasu s veľkým odhodlaním. Štyridsať minút sme dokázali hrať až nad pomery efektívne, čo u nás býva paradoxne Achillovou pätou. V záverečnej tretine sme ale doslova vyhoreli. Situácia, keď sme inkasovali počas našej štvorminútovej presilovej hry, bola podľa mňa práve tým momentom, kedy nás súper zlomil v hlavách. Aj keď sme sa dostali do útoku, prepadali sme a súper to bohato využíval. Zápas si rozoberieme a popracujeme na zjednodušení a zrýchlení hry, to boli totiž najdôležitejšie aspekty, ktoré rozhodli zápas.“