PROTI FLORKU O 2. MIESTO V TABUĽKE

Po minulotýždňovom víťazstve nad Lidom Bratislava zaznamenali hráči 1.FBC Trenčín po dlhej dobe tabuľkový posun nahor. Svoje postavenie budú mať možnosť vylepšiť opäť, a to už túto sobotu 20. januára. Na domácej palubovke v priamom súboji o 2. miesto tabuľky základnej časti vyzvú zverenci trénera Holovku o 18:00 hod. Florko Košice.

Bilancia našich vzájomných zápasov s družstvom Florka je 26 víťazstiev v riadnom hracom čase, 2 remízy, 4 porážky po predĺžení alebo nájazdoch a 18 prehier v riadnom hracom čase. Doteraz platí, že ak náš zápas proti Florku dospel do predĺženia alebo nájadzov, ani raz sme neboli úspešnejším celkom. V percentách je naša úspešnosť na úrovni 56 %. Sobotný duel bude v poradí 51. meranie síl medzi tímami, čím sa Florko vyrovná svojmu mestskému rivalovi ATU ako náš najčastejší extraligový protivník. Pomer strelených a inkasovaných gólov je 365:308 v náš prospech.

Zverenci Pavla Blaška sa aktuálne v tabuľke nachádzajú na 2. mieste s náskokom troch bodov na naše mužstvo. Zaznamenali 12 víťazstiev a 4 porážky. Disponujú druhým najlepším útokom súťaže, hoci v prvej desiatke extraligovej produktivity sa nachádza iba jediný hráč tímu. Ním je navrátilec z Českej republiky Jakub Grich. So ziskom 35 kanadských bodov je najproduktívnejší hráč tímu. V celkovom poradí je desiaty. Svedčí to o vyrovnanosti ofenzívnej kvality Košičanov. Okrem spomínaného Gricha vystužil káder Florka svojím návratom z Česka pred sezónou aj Ivan Tomčo, ktorý je na delenom druhom mieste produktivity košického tímu. Spoločne s Jakubom Blaškom nazbierali 29 kanadských bodov.

Z nášho tímu je po 16-tich kolách najproduktívnejším hráčom kapitán Branislav Mitucha. Na konte má 51 bodov a v celkovom poradí je druhý. Nastrieľal 37 gólov, čo z neho robí najlepšieho strelca súťaže. Najlepším nahrávačom je Šimon Masár s 23-mi prihrávkami. V predošlom stretnutí proti tomuto súperovi sme na jeho palubovke podľahli - 9:12. Najmä druhá tretina bola z našej strany veľmi nevydarená, prehrali sme ju pomerom - 1:8. Ak chceme byť doma úspešní, podobný herný výpadok si nemôžeme dovoliť. V zostave trénera Holovku naďalej absentujú Richard Seriš a Michal Duran. Pre zdravotné problémy chýbajú brankár Jakub Klobučník a útočník Patrik Bičan. Z dôvodu pracovných povinností duel vynechá Patrik Mišák.

Súboje s Florkom majú vždy svoj náboj a florbalovú kvalitu. Preto Vás všetkých srdečne pozývame vychutnať si tento súboj o druhú priečku v tabuľke priamo do hľadiska Mestskej športovej haly na Sihoti. Príďte podporiť našich chlapcov! Tešíme sa na Vás!

POROVNANIE MUŽSTIEV:

ŠK 1.FBC TRENČÍN

FK FLORKO KOŠICE

ZÁPASY

16

16

VÝHRY

10

12

VÝHRY PO PREDĹŽENÍ

1

0

PREHRY PO PREDĹŽENÍ

1

0

PREHRY

4

4

BODY

33

36

UMIESTNENIE V TABUĽKE

3.

2.

STRELENÉ GÓLY

124

131

INKASOVANÉ GÓLY

95

109

FORMA

V Vp V P P

P V P V P

NAJPRODUKTÍVNEJŠÍ HRÁČ

B. MITUCHA (37+14) (2.)

J. GRICH (16+19) (10.)

ÚSPEŠNOSŤ PRESILOVIEK

68,18 %

36,67 %

ÚSPEŠNOSŤ OSLABENÍ

79,31 %

50,00 %