JUNIORI TRÁPILI FAVORITA DO KONCA, ASPOŇ BOD BY NÁM ASI PRISTAL

Tri kolá pred koncom základnej časti sa stretli v M-Šport centre dva špičkové tímy juniorskej súťaže. Domáci patria v tejto sezóne k najväčším favoritom, ale aj náš tím, hoci v poslednom čase predvádzal dosť kolísavé výkony, sa chce pobiť o najvyššie priečky. Bol to kvalitný zápas pred veľmi solídnou diváckou kulisou, vyrovnaný až do poslednej sekundy. Aspoň bod by sme si snáď boli zaslúžili, ale tentokrát to nebolo to úplne rozhodujúce. Za predvedený výkon sa hanbiť nemusíme a presvedčili sme sa, že sa o úspech dokážeme športovo pobiť s každým súperom.

FLORBALOVÝ KLUB AS TRENČÍN – 1.FBC TRENČÍN 8:7 (2:3,4:2,2:2)
20.kolo, 28.1.2024,Športové centrum M-Šport, Zamarovce, 117 divákov
Rozhodovali: Kučera – M.Tomáš, vylúčení 2:1 (Husár), presilovky 1:1, oslabenia 0:0, pomer striel 29:28
Priebeh: 7. T.Krajčovič (Ševčík) – 0:1, 8. K.Kováčik (Mikolka) – 0:2, 10. Košinár (Sleziak) – 0:3, 30. Greguš (Bulejčík) – 2:4, 36. K.Kováčik (Mikolka) – 5:5, 45. Greguš – 7:6 (P), 55. Sleziak (Kyselica) – 8:7

Zostava: Bieleš – Robota, Dohál, Košinár 1+0, Husár, Čiffáry, Čief, Večera – Greguš 2+0, Kyselica 0+1, Bulejčík 0+1, T.Krajčovič 1+0, Ševčík 0+1, Sleziak 1+1, Hacek, K.Kováčik 2+0, Mikolka 0+2. Tréner: J.Holovka

Od začiatku mal zápas na túto kategóriu skvelú úroveň. Už v úvodných minútach sa mali brankári na oboch stranách čo odvracať. Domáci sa snažili vyvinúť tlak, my sme hrozili z rýchlych protiútokov. Prvú našu väčšiu šancu v 5. minúte Sleziak ešte nepremenil, no o dve minúty už Krajčovič zblízka zavesil loptičku pod hornú žrď domáceho brankára. A v skvelom úvode sme pokračovali aj naďalej: v 8. minúte premenil na druhý gól Mikolkovu prihrávku Kováčik a v desiatej vybojoval takmer stratenú loptičku za bránkou Sleziak, naservíroval ju pred bránku a Košinár pridal aj tretí náš úspešný zásah. Úvod ako z ríše snov! Hrali sme kolektívne, obetavo, zblokovali veľké množstvo streleckých pokusov súpera a v bránke vynikal istotou spoľahlivý Bieleš. Domáci však ukázali svoju silu. V 17. minúte využil snáď prvé naše drobné zaváhanie na zníženie Ozimý a v závere tretiny, jedinú sekundu pred sirénou, využili aj presilovú hru pri vylúčení Husára.

Dramatický zápas pokračoval aj po prestávke. Domáci sa snažili vyvinúť tlak, no naša obrana na čele s brankárom pracovala spoľahlivo. V 27. minúte sa dostal do brejku Kováčik, ale tiesnený zozadu ho na gól premeniť nedokázal. V polovici zápasu však skvele zahratou štandardkou z rohu našiel Bulejčík Greguša a viedli sme 2:4. Domáce AS však dokázalo enormným nasadením priebeh zápasu predsa len otočiť. Najprv znížil v 31. Timotej Kollár a v 35. minúte sa gólmi Krecháča a Ozimého v priebehu šiestich sekúnd dostali do vedenia. Netrvalo však dlho a Krištof Kováčik tvrdou strelou pod brvno vyrovnal. Žiaľ, opäť sme si nedokázali postrážiť záver tretiny a desať sekúnd pred jej skončením šli opäť do najtesnejšieho vedenia domáci.

Aj záverečná časť hry bola bojom o každý centimeter hracej plochy. Lepšie sa začala pre domácich, keď už v jej druhej minúte zvýšil na 7:5 Oriešek. O tri minúty sme sa však aj s dávkou šťastia dostali počas presilovky do hry späť, keď spoza bránky nahodená loptička Greguša sa odrazila do siete domácej bránky. Desať minút pred koncom nám domáci opäť odskočili po góle Veleka, no necelých šesť minút pred koncom znížil nádhernou ukážkovou bombou Sleziak a postaral sa tak o drámu až do poslednej sekundy. K power play sme sa dostali až minútu pred koncom a hoci sme ju nezahrali vo všetkých chvíľach najšťastnejšie, gólovú šancu sme si pár sekúnd pred koncom vypracovali, no loptičku sme za chrbát domáceho brankára pretlačiť nedokázali.

K aspoň bodu sme boli teda veľmi, veľmi blízko, no toto nebol zápas, v ktorom bol zisk bodov to najrozhodujúcejšie. Naše tretie miesto po základnej časti si budeme musieť postrážiť o dva týždne doma proti obom nováčikom súťaže. Nik z našich priaznivcov, ktorí tento zápas mali možnosť vidieť, o tom nepochybuje. Pravda, za predpokladu, že naši chlapci v nich zopakujú bojovný, obetavý a hlavne kolektívny výkon. V takom prípade dokážu zdolať alebo aspoň zdravo potrápiť každého.

Jan HOLOVKA, tréner: „Po prehre nikdy nebýva dôvod k absolútnej spokojnosti, ani dnes preto nemôže byť absolútna. S výsledkom nie, ale s výkonom áno. Konečne som videl od začiatku do konca od všetkých chlapcov stopercentné nasadenie, disciplinovaný prístup a hlavne kolektívny výkon. Samozrejme, pri zápase vyrovnaných súperov sa chyby vyskytnú, bolo tomu tak aj dnes. Bola najmä škoda, že sme si nepostrážili záverečné sekundy prvých dvoch tretín. Myslím si ale, že sme neboli v zápase horším tímom, preto sú chlapci asi momentálne sklamaní, že vyšli bodovo naprázdno. Za výkon sa ale hanbiť nemusia, to chcem zdôrazniť a chcem sa im zaň všetkým poďakovať, od brankára až po posledného náhradníka. Všetci boli platnou súčasťou tímu. Ak sa dokážeme takto naladiť aj do budúcna, môžeme dosiahnuť solídny výsledok. Všetko je to o kolektívnom duchu a správnej atmosfére v kabíne.“