MLADŠÍ ŽIACI VYKROČILI DO NADSTAVBY SPRÁVNOU NOHOU

Počas poslednej januárovej soboty sa v Dubnici n/V konal otvárací turnaj nadstavbovej časti 1.regionálnej ligy mladších žiakov. Žiaľ, pre hromadné ochorenie v družstve Partizánskeho s nekompletným programom a náš tím odohral z tohto dôvodu len jediný zápas. Proti družstvu Považskej Jednotky zvládol bez problémov úlohu favorita, zvíťazil presvedčivým rozdielom a pripísal si do tabuľky prvé body.

POVAŽSKÁ JEDNOTKA - 1.FBC TRENČÍN akadémia 0:8 (0:0,0:6,0:2)
Nadstavbová časť, 1.kolo, 27.1.2024, Mestská športová hala Dubnica n/V
Rozhodovali: Oberta – Jelínek, vylúčení 1:1 (Gašpar), presilovky 1:0, oslabenia 0:1, pomer striel 4:35
Priebeh: 14. Kubičina (M.Vyskoč) - 0:1, 16. Kubičina (M.Vyskoč) - 0:2, 20. Gašpar - 0:3, 22. J.Rendl (A.Majdlen) - 0:4, 23. Gašpar (M.Krajčovič) - 0:5, 23. M.Vyskoč (Kubičina) - 0:6, 25. Gašpar - 0:7, 36. M.Krajčovič (Gašpar) - 0:8 (P)

Zostava: J.Mišák – A.Majdlen 0+1, Lendvay, J.Rendl 1+0, M.Krajčovič 1+1, Gašpar 3+1, Chovanec, Sučanský, M.Vyskoč 1+2, Kubičina 2+1, J.Hudec, J.Gavenda, Martiniuc, T.Lím, Žedényi, M.Ďuriš. Tréneri: M.Štefančík, B.Šajban

Nadstavbovú časť súťaže sme odštartovali zápasom proti Považskej Jednotke. Počas celého zápasu sme mali hernú i streleckú dominanciu. Nepustili súpera k žiadnej šanci, čo vyjadruje aj pomer striel na bránku. Prvú tretinu síce súper odolával, ale tlak, ktorý sme si vytvárali nakoniec zlomil jeho odpor a začali sme strieľať aj góly. Po druhej tretine bolo už prakticky rozhodnuté.

Milan Štefančík, tréner: „Výborný vstup našich mladých hráčov do nadstavbovej časti. Kvôli maródke hráčov Partizánskeho sme tentokrát odohrali len jeden zápas, ale v ňom sme si vyskúšali veci, ktoré nacvičujeme na tréningoch. Po celý priebeh zápasu sme predvádzali útočný florbal, plný pressingu na hráčov súpera. V prvej tretine sme sa síce strelecky nepresadili, ale bol to zásluha najmä súperovho brankára, ktorý podával mimoriadny výkon. Od druhej tretiny sme spresnili streľbu a nakoniec zápas jednoznačne vyhrali. Som rád, že si chlapci z chuti zahrali, bavili sa florbalom, dodržiavali pokyny a v podstate všetko klaplo tak, ako sme si predstavovali.“