PODPORTE 1.FBC TRENČÍN V ANKETE ŠPORTOVEC MESTA TRENČÍN ZA ROK 2023

Informujeme všetkých fanúšikov klubu, že mesto Trenčín opätovne vyhlasuje anketu o najlepších športovcov mesta za rok 2023. Svoje hlasy môžete odovzdať vo formulári uvedenom nižšie do 29. februára 2024.

Anketu „Športovec mesta Trenčín za rok 2023“ vyhlasujú mesto Trenčín a Komisia mládeže a športu pri Mestskom zastupiteľstve v Trenčíne. Ako informoval referent pre šport z Útvaru školstva Mestského úradu v Trenčíne Jakub Halgoš, nominácie na ocenenie budú môcť ľudia posielať v 8 kategóriách:

  • Najlepší športovec jednotlivec senior
  • Najlepší športový seniorský kolektív
  • Najlepší športovec jednotlivec junior
  • Najlepší športový juniorský kolektív
  • Najlepší športovec jednotlivec do 15 rokov
  • Najlepší športový kolektív do 15 rokov
  • Najlepší handicapovaný športovec
  • Ocenenie za celoživotný prínos v športe

Hlasovať môžete prostredníctvom formulára v odkaze TU

Navrhnúť nominovaného do ktorejkoľvek kategórie môže každý občan mesta Trenčín, každý športový klub, pôsobiaci na území mesta Trenčín, každá organizácia so športovým zameraním, tiež vedenie mesta Trenčín i členovia Komisie mládeže a športu pri Mestskom zastupiteľstve v Trenčíne.

Hlavné kritériá pre posudzovanie nominantov sú: výška dosiahnutých úspechov, úroveň súťaží, účasť v reprezentácii, či ide o domáce alebo medzinárodné súťaže, ale aj osobné vlastnosti a charakter nominovaných, forma a spôsob reprezentovania mesta Trenčín a spoločenské uznanie.

Za najlepší seniorský športový kolektív v roku 2022 bol vyhlásený Florbalový A tím ŠK 1.FBC Trenčín.

Tím potvrdil v sezóne 2021/22 ziskom šiesteho ligového titulu pozíciu najúspešnejšieho klubu slovenskej florbalovej histórie. Tím vedený Janom Holovkom dominoval celému predošlému ročníku betRing extraligy a získal titul Majster Slovenskej republiky 2021/2022 vo florbale mužov. Po zisku najnovšieho titulu v sezóne 2022/23 je dnes už 7-násobným majstrom Slovenska v kategórii mužov. Družstvo hrá od roku 2005 najvyššiu domácu súťaž – extraligu mužov. Ocenenie za najlepší seniorský športový kolektív v roku 2022 prevzal náš športový riaditeľ klubu Ivan Piovarči (v strede) spolu s hráčmi Tomášom Kvasnicom (vľavo) a Michalom Amrichom (vpravo). Aj v uplynulom roku sa podarilo florbalistom opäť vybojovať majstrovský titul, čím si vybojovali opäť šancu na obhajobu pozície v kategórií Najúspešnejší športový kolektív za rok 2023. Kto nakoniec získa najlepšie umiestnenie v ankete Športovec mesta Trenčín za rok 2023 sa dozvieme v závere školského roku.