JUNIORI PRIVÍTAJÚ V PLAY-OFF ATU KOŠICE

Zatiaľ čo v mužskej extralige ostávajú do konca základnej časti ešte dve kolá, základná časť extraligy juniorov je už minulosťou. Naši chlapci v nej obsadili tretie miesto. Vo štvrťfinále play-off vyzvú ATU Košice. Sériu odštartujeme na domácej palubovke Mestskej športovej haly na Sihoti v sobotu 24. februára so začiatkom o 14:00 hod. Druhý zápas sa odohrá v nedeľu 25. februára taktiež o 14:00 hod.

V histórii juniorskej extraligy, ktorá sa hrá od sezóny 2013/2014, má klub ATU Košice na konte 4 majstrovské tituly a 4 tituly vicemajstra. Pre porovnanie, naša juniorka v súťaži triumfovala raz a trikrát bola tretia. Proti „akademikom“ sme odohrali celkom 17 zápasov. Zvíťazili sme v deviatich a prehrali osem. Ani jeden vzájomný zápas zatiaľ nedospel do predĺženia. Pomer strelených a inkasovaných gólov je 109:102 v náš prospech.Tohtoročná štvrťfinálová séria bude, aj vzhľadom na neskorší vznik súťaže a uplynulé roky poznačené pandémiou, naším prvým stretnutím v rámci play-off.

V aktuálnej sezóne sa v základnej časti zrodili dve víťazstvá 1.FBC Trenčín. U súpera sme vyhrali výsledkom – 9:7. Zápas bol neskôr kontumovaný kvôli neoprávnenému štartu hráča Košíc. Domácu odvetu sme zvládli a vyhrali – 10:5. Práve viaceré kontumácie výrazne skomplikovali zverencom Matúša Fogoša cestu do play-off. O svoju účasť museli bojovať až do posledného kola, v ktorom porazili ŠK Lido Bratislava a definitívne si zabezpečili účasť vo vyraďovacej fáze. Najproduktívnejším hráčom tímu v základnej časti sa stal Richard Kubík so ziskom 35 kanadských bodov v 19-tich zápasoch.

Naši juniori dokázali napriek kolísavým výsledkom ukončiť základnú časť na treťom mieste. Najproduktívnejším hráčom našej juniorky sa stal druhú sezónu po sebe Tomáš Bulejčík. Hoci primárne nastupoval aj za mužské Áčko, stihol vo svojich 14-tich zápasoch nazbierať 41 bodov. Zverenci Jana Holovku si svojho súpera mohli vybrať z dvojice Snipers Bratislava – ATU Košice, nakoľko víťaz základnej časti AS Trenčín siahol po FBK RAptORs. Druhé Florko Košice si vybralo Grasshoppers Žilina. Voľba nášho tímu padla po dohode práve na Košičanov. Poslednú štvrťfinálovú dvojicu tvorí Tsunami Záhorská Bystrica a Snipers Bratislava.

Nakoľko sa v sobotu odohrá aj zápas mužov v Záhorskej Bystrici, ostáva na rozhodnutí trénera Holovku, či nastúpia juniori na playoff v plnom zložení. Našim mladíkom držíme palce, aby v domácich zápasoch zvíťazili. Veríme, že si nájdete cestu do Mestskej športovej haly a podporíte chlapcov v boji o postup. Tešíme sa na Vás!