V POSLEDNOM KOLE PRIVÍTAME CAPITOL BRATISLAVA

Mužská florbalová extraliga má pred sebou posledné kolo základnej časti. Karty sú už rozdané, nakoľko poznáme víťaza základnej časti - FBC Grasshoppers Žilina, osmičku postupujúcich do playoff, účastníkov baráže i zostupujúci celok. V poslednom kole pôjde tímom o pozitívne naladenie sa pred vyraďovacou fázou. Naše mužstvo sa v záverečnom zápase predstaví na domácom ihrisku. V sobotu 2. marca o 15:30 hod. privítame bratislavský tím Tempish Capitol Floorball Club.

Založenie Tempish Capitol Floorball Clubu sa datuje od leta 2019. Klub založili Eduard Szabo spoločne so svojím synom Adrianom a Romanom Cibíkom. Mužské družstvo už po prvej sezóne v Bratislavskej regionálnej 2. lige mužov postúpilo do celoštátnej 1. ligy. Prvá sezóna Capitolu v 1. lige bola predčasne ukončená pre pandémiu Covidu. V tej nasledujúcej sa im podarilo 1. ligu mužov ovládnuť bez jedinej prehry, čím si zabezpečili postup do extraligy. Premiérovú extraligovú sezónu ukončili na 10. mieste. Následne v play-down podľahli Prešovu. Vypadnutie z extraligy odvrátili až v baráži, kde porazili FBK RAptORs - 3:1 na zápasy.

S Capitolom sme sa v extralige doteraz stretli trikrát. Dva zápasy skončili našim víťazstvom, v jednom stretnutí sme súperovi podľahli po nájazdoch. V prvom tohtosezónnom meraní síl sme na palubovke súpera zvíťazili – 7:6. Capitol zakončí aktuálnu sezónu na 10. alebo 11. priečke. V oboch prípadoch si opäť zahrá play-down sériu o udržanie v extralige. Ich súperom bude Snipers Bratislava. Najproduktívnejším hráčom tímu je Richard Dluhoš so ziskom 39 kanadských bodov v 21 zápasoch.

Naše mužstvo má pred posledným kolom istotu 4. miesta po základnej časti. Po jeho skončení budeme čakať na súpera, ktorý nám zostane z nižšie umiestnenej štvorice tímov. Nimi sú ATU Košice, Tsunami Záhorská Bystrica, FBC DAG Prešov a FBK Nižná. Našim najproduktívnejším hráčom je naďalej najlepší strelec súťaže Branislav Mitucha. Na konte má 45 gólov a 14 asistencii v 20-tich zápasoch. Mužstvu budú na zápase tak ako v Záhorskej Bystrici chýbať juniori, ktorí pocestujú do Košíc na odvetné zápasy štvrťfinále play-off juniorskej extraligy. Spolu s nimi pocestuje aj hlavný tréner Jan Holovka. Mužský tím preto na zápase proti Capitolu povedie jeho bývalý tréner Miroslav Sága. Po absenciách by sa do zostavy mali vrátiť Matúš Pavlíček, Lukáš Poruban a Patrik Mišák. Premiéru v tejto sezóne by mal absolvovať Peter Dobrovodský.

Srdečne pozývame všetkých fanúšikov na posledný zápas základnej časti. Veríme, že nám pred blížiacim sa play-off vytvoríte príjemnú atmosféru. Tešíme sa na Vás!