SEMIFINÁLOVÉ DVERE SA NÁM PRIBUCHLI V NAJKRATŠOM MOŽNOM ČASE

Po dvoch jasných domácich porážkach sa nám brány semifinále poriadne vzdialil. Do Záhorskej Bystrice sme teda cestovali s nožom na krku, ale zároveň s pocitom, že stratiť už nemôžeme nič, len získať. Žiaľ, ani v treťom vzájomnom zápase sa nám nad súperom, ktorého sme predtým porazili desaťkrát v rade, zvíťaziť nepodarilo. Naopak, boli sme od toho opäť dosť ďaleko. Nezostáva nám teda nič iné, ako celému tímu Tsunami pogratulovať k zaslúženému postupu. Naše družstvo tak obsadilo tentoraz v celkovom poradí 5.miesto.

TSUNAMI ZÁHORSKÁ BYSTRICA – 1.FBC TRENČÍN 11:5 (3:0,5:2,3:3)– konečný stav série 3:0
Štvrťfinále play off, 3.zápas, 23.3.2024, Viacúčelová športová hala Trenčín, 200 divákov
Rozhodovali: Beňo – M.Tomáš, vylúčení 0:3 (J.Ondrášik 2x, N.Ondrášik), presilovky 1:0, oslabenia 0:0, pomer striel 29:25
Priebeh: 26. Amrich (N.Ondrášik) – 4:1, 35. Mitucha (N.Ondrášik) – 6:2, 42. N.Ondrášik (Machara) – 8:3, 52. Babík (Greguš) – 9:4, 59. N.Ondrášik (Machara) – 10:5

Zostava: Klobučník (30. Ďurmek) – N.Ondrášik 2+2, A.Rendl, Vrábeľ, Machara 0+2, J.Ondrášik, Dobrovodský – Kyselica, Masár, Amrich 1+0, Mitucha 1+0, Babík 1+0, Bulejčík, Greguš 0+1, Habánek. Tréner: J.Holovka

Už od 4. minúty sme prehrávali po druhej strele na našu bránku, o dve minúty už bolo 2:0, pričom my sme dovtedy bránku súpera neohrozili vôbec. Aj v ďalšom priebehu tretiny bolo naše zakončenie ťažkopádne a nepresné. Keď domáci využili v 17. minúte presilovú hru, bolo zrejmé, že dnes budeme na zvrat pomýšľať len ťažko, najmä keď my sme smerom dopredu nepredviedli takmer nič.

Aj po zmene strán sme inkasovali už z prvého útoku domácich a aj keď v 26. minúte Amrich zblízka znížil, pomer síl na ihrisku to nijako zásadne neovplyvnilo. O minútu na to sa zranil Masár a do hry sa už nevrátil. V polovici zápasu viedlo Tsunami už o päť gólov a Klobučníka vystriedal v našej bránke Ďurmek. My sme si prvú vážnu príležitosť vypracovali až v 13. minúte, Mitucha však zblízka trafil len domáceho brankára. O dve minúty dokázal ten istý hráč síce znížiť, aj na tento gól však domáci dokázali veľmi rýchlo odpovedať a nedali nám žiadnu šancu pomýšľať na úspešný výsledok.

Po druhej prestávke sme síce skórovali ako prví my, Ďurmek následne predviedol viacero ťažkých zákrokov. V 49. sa však musel skloniť pred strelou Záhorského. Väčšiu časť poslednej desaťminútovky sme absolvovali v hre bez brankára, dva góly sme síce počas nej strelili, ale dva do prázdnej bránky aj inkasovali.

So súťažou sa tak lúčime po troch jasných prehrách v najkratšom možnom čase. Je preto nepochybné, že postúpil lepší tím a treba mu k tomu pogratulovať. Sezóna sa pre nás teda skončila až nečakane skoro, ale treba si uvedomiť, že stále sa vyhrávať nedá a najmä v amatérskom športe je výsledková sínusoida niekedy neúprosná. Aj keď sme asi všetci verili, že až taký jednoznačný náš koniec nebude... V konečnom poradí MEX sme obsadili 5.miesto.