DORASTENCI MAJÚ UŽ ISTOTU POSTUPU NA MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA

V nedeľu 21.apríla sa odohralo v našej športovej hale dôležité stretnutie 7.kola 1.dorasteneckej ligy. Karty boli pred zápasom rozdané jednoznačne. Hosťujúca Dubnica, ktorá mala odohraté o dve stretnutia viac, potrebovala k zachovaniu reálnej šance na postup na M-SR víťazstvo akýmkoľvek rozdielom, nám dávala každá výhra o dva góly a viac istotu postupu. V prípade nášho víťazstva o gól by sme mali vyššiu šancu na postup my, ale na jej naplnenie by sme si museli ešte nejaký čas počkať. Hoci to nebolo z našej strany úplne ideálne vystúpenie, naplnil sa predsa len prvý scenár a tak sa môžeme v pokoji pripravovať na republikový šampionát.

1.FBC TRENČÍN akadémia – ŠK VICTORY STARS DUBNICA n/V 11:8 (3:2.3:3,5:3)
7.kolo, 21.4.2024, Mestská športová hala Trenčín
Rozhodovali: Šálek – Haluška, vylúčení 4:4 (Mikolka 2x, Robota, Beluský), presilovky 1:2, oslabenia 0:0, pomer striel 39:28
Priebeh: 2. Robota (S.Liška) – 1:0, 12. S.Timko (Ochránek) – 2:1, 18. Obert (Mikolka) – 3:2, 22. S.Liška (Mikolka) – 4:2 (P), 27. Ochránek (S.Liška) – 5:2, 29. S.Liška (Robota) – 6:2, 43. K.Kováčik (Mikolka) – 7:5, 47. Ochránek – 8:5, 47. Mikolka – 9:5, 48. Záň (Ochránek) – 10:5, 55. vlastný (Olekšák) – 11:6

Zostava: H.Kováč – Záň 1+0, Robota 1+1, M.Bojda, Panák, R.Sága, Sebastián Halas, F.Meško – S.Timko 1+0, S.Liška 2+2, Ochránek 2+2, Mikolka 1+3, M.Jurík, Obert 1+0, Beluský, K.Kováčik 1+0, Hacek, J.Boško, Červeňan. Tréneri: N.Ondrášik, J.Lamačka

Stretnutie začalo vyššou aktivitou z našej strany. Presilovú hru sme ešte nevyužili, ale v 6. minúte nás dostal do vedenia vydarenou strelou Robota. Hostia sa potom osmelili, dvakrát musel zasahovať Kováč, no v 10. minúte kapituloval a bolo vyrovnané. V 12. minúte nás po peknej individuálnej akcie dostal znovu do vedenia Samo Timko, ale hostia z Dubnice znova vyrovnali už o 34 sekúnd. Naše strely lietali väčšinou tesne mimo, dve minúty pred odchodom do kabín nás ale predsa len dostal do vedenia Obert. Päť sekúnd pred koncom sme dostali výhodu presilovky a minútu po prestávke dokonca dvojnásobnej.

Tú sme využili pomerne rýchlo, hneď v 2. minúte zvýšil Liška a koncom prvej polovice zápasu upravili Ochránek a znovu Liška už na 6:2. Potom sme vlastnými hrubými chybami dostali Dubničanov späť do hry a dva góly im doslova darovali. A keď potom zaváhal aj brankár Kováč, inak tentokrát počas celého zápasu veľmi neistý, bolo zrazu 6:5 a to hostia ešte nevyužili dve po sebe nasledujúce presilové hry. Na naše florbalky padla nervozita a boli sme radi, že prišla prestávka.

Tá nám ale očividne pomohla. Už v 3. minúte zvýšil na 7:5 po peknej akcii Kováčik. V 5. minúte nastrelili hostia hornú žŕdku našej bránky, no v ďalších minútach sme im pripravili studenú sprchu, keď sme v priebehu necelých dvoch minút strelili tri góly a zápas prakticky rozhodli. Aj keď v 55. minúte znížili na 6:10, vzápätí si strelili vlastný gól a ich záverečné dva presné zásahy boli už len kozmetickou úpravou výsledku.

Aj keď náš výkon nebol presvedčivý počas celých šesťdesiatich minút, dosiahli sme nakoniec, čo sme potrebovali a bez ohľadu na výsledky posledných troch zápasov v Bratislave máme postup na Majstrovstvá SR, ktoré usporiadame v našej hale, s predstihom vo vrecku. S istotou sa na nich žiaľ nepredstaví Matúš Bojda, ktorý si v zápase privodil zranenie kolena a aktuálna sezóna sa pre neho skončila. V mene celého klubu Matúšovi prajeme skoré uzdravenie!