HRÁČ MESIACA APRÍL 2024 – MAREK MATEJIČKA

Štvrtým víťazom ankety mládežníckych trénerov a vedenia klubu ŠK 1.FBC Trenčín s názvom „Hráč mesiaca“ sa stal brankár mladších a starších žiakov, 13-ročný Marek Matejička. Po hráčoch Michalovi Záňovi, Šimonovi Štefančíkovi a Jakubovi Lendvayovi sa Marek stal prvým brankárom, ktorému sa podarilo vybojovať si toto ocenenie svojimi výkonmi, prístupom ku tréningom a klubu.

V našej organizácii bol Marek oficiálne registrovaný na jeseň 2019. V aktuálnej sezóne 2023/2024 bol jedným z oporných pilierov tímu mladších žiakov, ktorý na majstrovstvách Slovenska získal v 20-člennej konkurencii strieborné medaily. Predviedol úctyhodný výkon, počas ôsmych zápasov inkasoval iba 10 gólov, z nich 4 až vo finálovom zápase. Jeho výborné výkony mu priniesli aj možnosť trénovať a hrať s kategóriou starší žiaci. V ťažkých zápasoch pred koncom sezóny dokonca dostal v kategórii starších žiakov v bráne prednosť pred staršími a skúsenejšími brankármi. Jeho kompletné štatistiky z aktuálnej sezóny si môžete pozrieť tu:

Súťaž

OZ

MIN

STR

IG

ÚZ

Ø IG

% ÚZ

A

Starší žiaci – 1.RL

3

135

40

9

31

3,00

77,50

0

Mladší žiaci – 1.RL

26

696

233

35

198

1,81

84,97

1

Mladší žiaci – M-SR

8

258

86

10

76

1,39

88,37

0

Zhodnotenie trénera mladších žiakov Milana ŠTEFANČÍKA:
„Marek pôsobil túto sezónu v kategórií mladších žiakov. Ide o veľmi talentovaného brankára, ktorý ku svojim hráčskym schopnostiam pripája aj skromnosť a radosť z hry. Je šťastný, ak dokáže svojimi zákrokmi pomôcť svojmu tímu k úspechu. V mesiaci apríl dostal možnosť trénovať aj kategórií starších žiakov, kde hneď zaujal. Za starších žiakov odchytal v apríli tri zápasy a výrazne nám zvýšil šance postupu na majstrovstvá Slovenska. V bráne pôsobil rozvážne, nebol v strese, plne koncentrovaný. S Marekom sa pracuje veľmi dobre, snaží sa na sebe pracovať aj mimo tréningov a ja verím, že takto bude na sebe pracovať aj naďalej.“

Mareka sme, podobne ako jeho predchodcov, vyspovedali v krátkom rozhovore.

Ako si sa ty dostal k florbalu?
„Pravdu povedať, ja už si ani nepamätám.“

Páči sa ti v našom klube?
„Veľmi. Florbal ma veľmi baví a mám tu veľa kamarátov.“

Vďaka čomu si myslíš, že si získal ocenenie Hráča mesiaca?
„Tvrdou robotou.“

Tvoj brat Martin v minulosti taktiež pôsobil v našom klube ako brankár. Ako dorastenec získal so spoluhráčmi v roku 2019 zlatú medailu z majstrovstiev Slovenska. Pomáha ti v rámci trénovania?
„Pomáha mi. Často mi pripomína, čo mám robiť. Ruky, presuny, všetky tieto veci. Veľmi mi pomohol a som za to rád.“

Aký je tvoj najväčší florbalový cieľ?
„Vyhrať prvé miesto na majstrovstvách Slovenska.“

A máš už vyhliadnutú aj nejakú strednú školu?
„Obchodnú akadémiu. Je hneď tu blízko haly, takže budem mať ľahké dochádzanie.“

Marekovi ďakujeme za rozhovor a držíme palce v jeho ďalšej kariére.