PRÍJEMNÁ PRESTUPOVÁ BOMBA: ŠIMON HATALA SA VRACIA DOMOV !!!

Len pred necelým týždňom oznámila športovej verejnosti hokejová Dukla Trenčín: Hatala sa vracia do Trenčína ! Dnes môžeme urobiť pre našich priaznivcov nášho klubu rovnaké vyhlásenie presne do posledného písmena v tom istom znení. Pravda, jedná sa o dve rozličné osoby: „hokejový“ Andrej sa vracia do Dukly po siedmich rokoch, „náš“ Šimon po piatich. Každopádne, pre nás je to vynikajúca správa a veríme, že Šimon zúročí v našom omladenom tíme svoj talent a päťročné skúsenosti z najvyššej českej súťaže, kde stabilne obliekal dres Vítkovíc.

Ešte pred realizáciou transferu, na ktorom sú oba kluby i hráč už pevne dohodnutí, sme sa so Šimonom porozprávali.

Začiatkom júna budeš absolvovať štátnice, čím dokončíš svoje štúdium na Vysokej Škole Banskej - Technickej Univerzite v Ostrave. Bol si už skôr rozhodnutý vrátiť sa domov, alebo tomu pomohol kontakt s prezidentom nášho klubu ?
Tento rok som bol v poslednom ročníku na vysokej škole a teda som už od začiatku sezóny uvažoval, čo po jej skončení. V podstate som pracoval len s dvomi variantami, a to či ostanem vo Vítkoviciach, alebo pôjdem domov. Definitívne rozhodnutie som spravil až po sezóne, keď som si spojil všetky pre a proti a dopomohlo tomu aj stretnutie s prezidentom klubu, ktoré mi poskytlo bližšie informácie k aktuálnemu fungovaniu a nastaveniu v klube.

Ako budeš spomínať na tvoje pôsobenie v drese 1. SC Vítkovice, kde si pôsobil od leta 2019 až doteraz?
Spomínať nebudem inak ako pozitívne. 1.SC Vítkovice sú výborný klub. V podstate som si splnil jeden zo svojich chlapčenských snov, čo by som doprial každému florbalistovi, ktorý ma ambície sa zlepšovať. Pôsobenie ma obohatilo nie iba po florbalovej stránke, ale aj tej ľudskej, keď som sa musel naučiť postarať sa o seba sám v spočiatku neznámom prostredí. Spoznal som tam mnoho kamarátov, s ktorými sa určite rád stretnem aj po mojom odchode a ostanem s nimi aj naďalej v kontakte. A to je pre mňa to najdôležitejšie, čo si z pôsobenia vo Vítkoviciach odnášam.

Vraciaš sa domov do materského klubu. Po šiestich rokoch sa káder výrazne obmenil, teraz končia aj skúsení hráči Mitucha a Machara. Poznáš vôbec väčšinu svojich bývalých spoluhráčov, alebo len zopár jednotlivcov ?
Svoj materský klub som sledoval aj po mojom odchode a zaregistroval som aj niektorých mladších hráčov, ktorí sa zapojili do A-tímu po tom, ako som odišiel. Je pravda, že aj z generácie po mne ich už mnoho odišlo alebo skončilo, takže niektorých nepoznám vôbec, ale nemyslím si, že by to mal byť problém a teším sa na všetkých, či už na tých, ktorých poznám, alebo aj na tých, s ktorými sa ešte len zoznámim.

Povedz, tešíš sa, že sa vraciaš do dôverne známeho prostredia ?
Tu sa nedá odpovedať inak ako áno. Teším sa celkove domov a rovnako tak aj do haly a do tímu, kde som s florbalom začínal.

Dohodol si sa s klubom na nejakom časovo ohraničenom pôsobení ?
Naša dohoda znie zatiaľ na nasledujúce dve sezóny, potvrdili sme to už včera svojimi podpismi. Ak budem spokojný rovnako, ako v čase môjho odchodu na štúdiá, nevidím problém pokračovať aj dlhšie.

Ako vnímaš angažovanie fínskeho trénera do nášho klubu ?
Podľa mňa je to super správa pre florbal v Trenčíne, a možno aj na celom Slovensku. Vieme, že Fíni sú vo florbale popredu a angažovanie takéhoto trénera môže priniesť mnoho pozitívnych aspektov. Či už sa to bude týkať taktiky, fyzickej pripravenosti alebo aj samotného prístupu k florbalu, tréningovému procesu a zápasom.

Aké máš ciele a plány v našom klube ?
V prvom rade by som sa chcel začleniť do kolektívu, to si myslím, že je základom pre ďalšiu možnú prácu. Ďalej je to určite tá najvyššia ambícia a to vyhrať titul na Slovensku čo sa mi zatiaľ ešte nepodarilo, tak verím, že sa nám to spoločne podarí čím skôr. Dôležitým krokom k dosiahnutiu tohto cieľa bude určite nastavenie a prístup ako mňa tak aj všetkých ostatných hráčov a odhodlanie vyhrať.

Tvoja priateľka, slovenská reprezentantka Kristína Juricová, už niekoľko rokov patrí k najúspešnejším fitneskám na svete. Ako vníma tvoje rozhodnutie vrátiť sa domov?
Myslím si, že ju toto rozhodnutie veľmi potešilo a je zaň rada. Síce sa florbalu budem venovať aj naďalej, ale už budem aspoň predsa len viac času tráviť aj doma, keďže nebudem mať školské povinnosti ako aj zápasy v Česku, čo bolo trochu komplikované.

Vraciaš sa po dlhodobom pôsobení v českej extralige, ktorá má vyššiu úroveň ako tá naša. Logicky sa bude od teba očakávať, aby si sa stal jednou z vodcovských osobností tímu. Hovorili ste s vedením klubu aj na túto tému ?
Samozrejme prišla debata aj na túto tému a myslím, že v tejto otázke sme sa zhodli. Myslím si, že každý jeden hráč v tíme má svoju podstatnú rolu a záleží len na ňom ako sa jej chopí. Pokiaľ to bude v mojich silách a schopnostiach, som ochotný pomôcť klubu ako budem vedieť a už sa teším na našu nasledujúcu spoluprácu.

Pár otázok sme v súvislosti s chystaným transferom položili aj Tomášovi KRÁSNÉMU, prezidentovi 1.SC Tempish Vítkovice:

Ako ste vnímali príchod Šimona do vášho klubu pred piatimi rokmi?
Brali sme to tak, že sem ide na vysokú školu a že sa skúsi presadiť do tímu. Svojou pracovitosťou a pokorou si postupne v tíme svoju stabilnú pozíciu v našom klube vybudoval.

Ako hodnotíte jeho takmer šesťročné pôsobenie vo vašom klube?
Len a len pozitívne. Musím povedať, že má výborné charakterové vlastnosti. Nikdy sa na nič nesťažoval, prijímal všetky svoje povinnosti s pokorou. Nikdy nenariekal, ak niekedy do zápasu nezasiahol. Pre nás často celkom unikátne splnil rolu siedmeho obrancu, pretože vždy, keď naskočil, svoju prácu odviedol na sto percent. Za celú dobu nikdy nezatrpkol, nevynechával tréningy, makal na sebe. Charakterovo je to veľmi zlatý človek.

Čo by ste mu odkázali do nového pôsobiska?
Prajem mu veľa šťastia. Hlavne v tom profesijnom a osobnom živote, ktorý teraz po štúdiu rozbieha. Ale samozrejme, nech sa mu darí aj u vás na ihrisku.

A ako vníma jeho príchod športový riaditeľ klubu Ivan Piovarči?

Ako došlo k myšlienke osloviť Šimona s ponukou na návrat?
Myšlienku sme mali v hlave posledný rok stále, vedeli sme, že končí štúdium v Ostrave. Preto sme sa hneď po skončení sezóny dohodli, že prezident klubu pán Sága ho osloví s konkrétnou ponukou. Šimon bol náš prvý diamant, ktorý sme vyviezli za hranice a dnes sa nám vracia dokonale vybrúsený.

Verili ste, že to vyjde ?
Z môjho pohľadu prichádzali do úvahy len dve možnosti: Alebo sa Šimon rozhodne zostať pracovať a hrať v Čechách, alebo sa vráti. Mám úprimnú radosť, že sa naplnila tá druhá možnosť.

A nebola aj tretia ? Že sa vráti do iného klubu ?
Ja osobne som si ju nepripúšťal. Všetci vieme, že Šimon je „klubista“, preto som bol presvedčený, že ak sa vráti, tak domov. Aspoň ja som to tak cítil a teší ma, že som sa nemýlil. Potvrdzuje sa mi moje presvedčenie, že čím hráč viac vonku dokáže, tým je svojmu materskému klubu vďačnejši a má väčšie klubové srdce.

Otázka, čo od neho v klube očakávate, je asi zbytočná ...
Pri jeho skúsenostiach a tréningovej morálke nepochybujeme, že bude na ihrisku patriť k lídrom. Okrem toho však veríme, že Šimon sa vďaka prirodzenej autorite bude výraznou mierou podieľať na vytvorení tej správnej klímy v kabíne. Lebo, povedzme si, nebolo to v poslednej sezóne úplne ideálne. A zo svojich dlhoročných skúseností viem, že bez dobrej kabíny neprídu ani dobré výsledky. A ako bonus sme sa navyše dohodli, že bude pomáhať ako tréner aj pri výchove mládeže. Mal by sa starať o kategóriu mladších žiakov, zrejme v spolupráci s Jakubom Ondrášikom.

Nuž teda, vitaj doma, Šimon !!!

Prinášame Vám rozhovor s hráčom, ktorý uverejnil jeho predošlý klub 1.SC Tempish Vítkovice.
AK MÁTE ZÁUJEM KLIKNITE SI TU: