NOVÝ KÁDER STARŠÍCH ŽIAKOV STIAHOL NA TURNAJI V TRNAVE OPONU ZA SEZÓNOU

Úplne posledným súťažným vystúpením v klubovej sezóne 2023/24 bolo vystúpenie nášho tímu starších žiakov na turnaji v Trnave. Samozrejme, nastúpili sme s omladeným kádrom, ktorý nás bude reprezentovať v tejto vekovej kategórii v nasledujúcom ročníku majstrovských súťaží. Naším cieľom teda bolo zahrať si čo najviac zápasov, ideálne sedem. A to sa podarilo. Konečné štvrté miesto nie je dôležité a nie je určite ani neúspechom. Dôležité je, že mladý tím získal ďalšie cenné zápasové skúsenosti.

1.FBC Trenčín akadémia – DFA Nitra 3:3 (1:0, 2:3)

1.FBC Trenčín akadémia – Hurikán Rača 16:0 (5:0, 11:0)

1.FBC Trenčín akadémia – Floorball Academy Trnava 4:1 (3:0, 1:3)

1.FBC Trenčín akadémia – FBK Zákamenné 0:1 (0:1, 0:0)

1.FBC Trenčín akadémia – ŠK Victory Stars Dubnica n/V 3:1 (1:0, 2:1)

1.FBC Trenčína akadémia – FBK Harvard Partizánske 3:4 (1:4, 2:0)

1.FBC Trenčín akadémia – Galaktikos Bratislava 0:2 (0:2, 0:0)

To, že sezónu završujeme v tejto vekovej kategórii turnajom FAT CUP v Trnave, sa stáva už tradíciou. Avšak tím, s ktorým sme cestovali, samozrejme neboli „čistokrvní“ starší žiaci. Zložený bol z hráčov, ktorí budú hrať za túto kategóriu v budúcej sezóne.

V prvom zápase proti DAF Nitra sme stále viedli, ale súperovi sa po našich chybách v obrane darilo doťahovať až na konečnú remízu (3:3). Po smolnom začiatku sme si pred obedom s chuťou zastrieľali v zápase proti Hurikánu Rača (16:0), aby sme v dobrej nálade po oddychu v aquaparku vstúpili do podvečerného zápasu s Floorball Academy Trnava, ktorý sme zvládli (4:1). Nasledujúci deň sme nastúpili proti tímu FBK Zákamenné. Tento súper nás dokonale zaskočil. Bojovali ako levy a našim hráčom umožnili minimum striel na ich bránu. Ako sa hovorí, bez streleného gólu sa vyhrať nedá a podľahli sme mu najtesnejším rozdielom (0:1). V skupine sme obsadili 3. miesto a los nám určil na prvý vyraďovací zápas tím ŠK Victory Stars Dubnica. Do zápasu sme išli s cieľom zvíťaziť a vybojovať si tak právo odohrať maximálny počet zápasov. Po výbornom výkone sa nám misky váh podarilo nakloniť na našu stranu (3:1). V ďalšom zápase proti FBK Harvard Partizánske sme však po statočnom výkone ťahali za kratší koniec (3:4). V boji o 3. miesto naše útočné formácie úspešne eliminoval tím Galaktikos Bratislava (0:2).

Na turnaji sa zúčastnili: Marek Matejička, Nikolaj Žofčin – Patrik Sučanský (0+1), Daniel Herák (0+2), David, Meško, Alex Bellan, Juraj Chovanec, Filip Ovečka – Patrik Demitra (9+2), Šimon Štefančík (9+6), Šimon Hrnčiar (3+9), Adam Majdlen (1+1), Lucas Kubičina (1+1), Jakub Rendl (4+0), Juraj Hudec (1+1), Matúš Krajčovič (0+2), Simeon Cingeľ (1+1), Roman Martiniuc, Gabriel Žedényi. Tréneri: Milan Štefančík, Martin Majdlen

Martin Majdlen, asistent trénera: „Cieľ na turnaji sme splnili, sedem zápasov bolo výbornou porciou. Chýbalo málo, a mohli sme siahnuť na medailu. Nevadí, z týchto stretnutí si odnášame veľa poznatkov. Bol to počiatok budovania nového tímu. Vďaka patrí každému hráčovi, avšak rád by som vyzdvihol útočnú formáciu Hrnčiar – Štefančík - Demitra, ktorá sa podieľala na väčšine strelených gólov a v neposlednom rade brankára Matejičku, ktorého výborný výkon si všimol aj organizátor a udelil mu ocenenie "Brankár turnaja". Poďakovať by som chcel aj rodičom, ktorí nám pomohli s odvozom a fantastickým fandením.“