PRÍPRAVA PRED MS: SLOVENSKÍ REPREZENTANTI V POLSKU NESKLAMALI

.

"Cez víkend odohrala v rámci prípravy na Majstrovstvá sveta vo florbale "C" divízie, ktoré sa uskutočnia 21.-27.4.2008 v Bratislave v hale Mladosť, naša slovenská florbalová reprezentácia mužov v polskej Niedzici (20 km od Noweho Targu) dva medzinárodné duely s účastníkom "B" divizie majstrovstiev sveta reprezentáciou Polska. Zverenci reprezentačného kormidelníka Pavla Blaška, bez reprezentantov našich finalistov Hurikánu a 1.FBC ale s novými tvárami Máderom, Radilom, Bluskom, Novákom, Matejkom, Žákechom a Dugasom odohrali vyrovnané obe stretnutia. Z pôvodne nominovanej nominácie na MS už vypadol pre zranenie kolena obranca Marušinec a útočník Lajčiak sa nezúčastnil zápasov v Polsku. V prvom duely sme prehrali - 6:5 a v nedeľňajšom stretnutí slovenskí reprezentanti remizovali - 4:4.



Zostava:



Varga,Žákech-Blaško, Lamačka,Majerník, Bereš, Zemen-Mučka, Petroci, Škarupa, Matejka, Granec-Máder, Radil, Pavlikovič, Bluska, Novák-Varga,Dugas. Tréner: Mgr.P.Blaško.



Ako hodnotí tieto medzinárodné stretnutia reprezentačný tréner Pavol Blaško?



"V dnešnom remízovom duely sme doplatili na množstvo nepremenených gólových príležitostí. Dokázali sme si vypracovať aj viac šancí ako súper ale v koncovke sme boli nepresní. Mužstvo splnilo a dodržiavalo stanovenú taktiku. Úroveň oboch duelov bola vynikajúca. Tempo zápasov vysoké. Poliaci potvrdili svoju kvalitu. Boli efektívnejší a z menšieho počtu gólových príležitostí boli úspešnejší ako my.""