REPREZENTAČNÝ TRÉNER PAVOL BLAŠKO ZHODNOTIL MAJSTROVSTVÁ SVETA

.

"Po skončení Majstrovstiev sveta C kategórie vo florbale, ktoré sa uskutočnili v Bratislave (21.-27.4.2008) sme oslovili hlavného kormidelníka Slovenska Mgr. Pavla Blaška a položili sme mu niekoľko otázok pre našich čitateľov súvisiacich s vystúpením slovenských reprezentantov na šampionáte. Najbližšie by mala slovenská mužská reprezentácia odohrať priateľské stretnutie v Pelhřimove(25.5.2008) s domácou reprezentáciou Česka.

Zhodnoťte šampionát z pohľadu vystúpenia mužstva Slovenska?
Slovenský tím potvrdil úlohu favorita a dokázal progres vo výkonnosti slovenského florbalu z pohľadu mužskej extraligy.
Akú úroveň mal podľa Vás šampionát?
Úroven šampionátu bola determinovaná zúčastnenými mužstvami. Prím hrali Španieli, Kanaďania a Slováci, za ktorými je výkonnostná priepasť.
Ktoré duely boli podľa Vás najťažšie?
Zápasy s Kanadou a Španielmi patrili k vrcholom šampionátu a spĺňali všetky kritéria špičkového florbalu. Obzvlášť súboj s Kanadou bol kvalitatívne na vysokej úrovni.
Váš pohľad na semifinále a finále?
Semifinále s Kanadou ukázalo vnútornú silu mužstva. Po preskupení jednotlivých formácii ukázalo aj kvalitu slovenského florbalu. Finálový duel potvrdil výkonnostný rast mužstva na turnaji, výbornú fyzickú pripravenosť hráčov a taktickú zrelosť celého tímu. Španielov sme nepustili k ničomu a pevne sme držali opraty stretnutia vo svojich rukách.
Ako by ste zhodnotili výkony slovenských reprezentantov ?
Kalčok jednotka timu, najlepší brankár šampionátu. Mészáros potvrdzuje výkonostný progres aj napriek tomu, že dostával málo príležitostí. Lamačka ako kapitán bol vzorom vo vystupovaní ,herná istota je mimoriadne doležitá pre celý tím. Blaško zúročil svoje skúsenosti a potvrdil vysokú výkonnosť v extralige. Majerník je brilantný hráč s citom pre prihrávku spoločne so Seglom. Zemen ostal za očakávaním, napriek množstvu šanci sa strelecky trápil. Petroci ako nováčik v repre drese fantasticky bojoval a dokázal vniesť do päťky istotu a pohodu. Mučka zúročil svoje skúsenosti a s Petrocim tvorili výborní tandem. Granec nechal na ihrisku srdce a dával doležité góly. Bereš patrí k najhúževnatejším hráčom Slovenska. Škarupa patri k najflorbalovejším hráčom a potvrdil skúsenosti z Česka. Kender je hráč, ktorý dokáže strieľať dôležité góly a bojovať v každom striedaní na 150 %. Velčický patrí k najlepším obrancom v lige, kde zúročuje svoju výbornú fyzickú pripravenosť. Straka ako nováčik zbieral skúsenosti a má veľké predpoklady patriť k najlepším obrancom Slovenska. Glonec je pozične veľmi kvalitný obranca s dobrou strelou a citom pre hru. Kovalčík pre zranenie nemohol ukázať svoje prednosti, tak ako Lajčiak. Filadelfi tiez ako nováčik je zdravo sebavedomí a rastie z neho veľmi kvalitný hráč. Pavlus je hráč, ktorý srší sebavedomím s perfektnou strelou a bol motorom celej formácie. Matejka je najuniverzálnejším hráčom ligy, čo potvrdil aj na šampionáte.
Vybojovali ste postup, čo ďalej?
Tešíme sa na zápasy s poprednými mužstvami v Európe a vo svete v chystanom novom modeli MS.
Zaujímavosti z MS "C" postrehy, okamihy, ktoré by ste chceli vyzdvihnúť a naopak ?
Veľmi dobrá organizácia podujatia, keď si uvedomíme, že to zvládli p. Granec Daniel, p.Žák Peter, p. Marušinec Marek, p. Bielka Rado a p. Krchňák Marek. Patrí im veľké poďakovanie."
"