SLOVENSKÝCH REPREZENTANTOV PREVERILI POLIACI

.

"Uplynulý víkend seniorská a juniorská reprezentácia Slovenska odohrala svoje dve priateľské medzinárodné stretnutia v poľskom meste Tychy proti reprezentácii Polska. Zverenci reprezentačného trénera Pavla Blaška, ktorý vedie seniorskú reprezentáciu Slovenska, prehrali svoje obidva zápasy - 3:7. V sobotnom stretnutí sa strelecky presadil Granec, Bluska a Blaško. V nedeľu naši florbalisti prehrali - 2:6. V ich druhom stretnutí sa gólovo presadili opäť Granec a Bluska. Viac sa darilo juniorským reprezentantom, ktorí absolvovali svoj prvý reprezentačný zraz. Zverenci nového kormidelníka slovenskej juniorskej reprezentácie Miroslava Sága zvíťazili v oboch svojich dueloch nad reprezentáciou Polska. Prvý duel vyhrali 8:5 (2:2,3:1,3:2), kde sa strelecky presadili Seman 4, Seriš 2, Máder a Konečný. Druhý zápas naši florbalisti vyhrali 10:5(2:0,4:3,4:2). Strelecky sa darilo Máderovi, ktorý strelil 6 gólov. Ďalšie pridali Hlávka, Řezanina, Abík a Konečný. Oslovili sme oboch trénerov reprezentačných výberov a položili sme im otázku:



Ako by ste zhodnotili prvý reprezentačný zraz juniorov?



"Každú príležitosť pre odohranie medzinárodných zápasov vítame. Sme radi, že sme sa mohli zúčastniť tejto akcie. Odohrali sme dva duely. Boli určite náročné pre našich reprezentantov. Všetci sme sa videli a stretli po prvý krát. Hrali sme so súperom, ktorý mal svoju silu ale opustil elitnú osmičku majstrovstiev sveta uplynulý rok. Niektorí hráči ukázali svoje kvality a prednosti. Príležitosť však dostanú ešte aj ďalší hráči, ktorých si potrebujeme vyskúšať. Mužstvo sa iba začalo tvoriť. Sme iba na začiatku. Zraz však splnil moje očakávania. Čaká nás však ešte veľmi veľa tvrdej práce s mužstvom. Viem, že úroveň reprezentácií elitnej skupiny na šampionáte je a bude vyššia. Verím, že hráči budú na sebe pracovať tak, aby sa stali oporami svojich klubov a neskôr aj reprezentácie. Držím im v tom palce. " - prezradil Miroslav Sága.



Ako by ste zhodnotili vystúpenie seniorskej reprezentácie?



"Zápasy splnili svoj účel. Zahrali sme si so špičkovým tímom. Oba zápasy ukázali mužstvu a aj mne. kde máme rezervy. V druhom stretnutí sme nesklamali. Polovicu zápasu sme boli domácim reprezentantom vyrovnaným súperom. Potrebovali by sme čo najviac takýchto konfrontácii so špičkovými mužstvami." - povedal reprezentačný tréner Pavol Blaško."