REPREZENTANTKA SLOVENSKA KLAUDIA PETROVSKÁ: ˝ŠPORT JE MÔJ ŽIVOT˝

.

"

Predstavujeme Vám ďalšieho člena družstva žien ŠK 1.FBC Trenčín. Tento krát ženská redaktorka Radana Hudečková zamierila svoje očko na Klaudiu Petrovskú, ktorá je strelkyňou ŠK 1.FBC Trenčín, ako aj reprezentantkou Slovenska vo florbale.
Klaudia, viem o tebe, že máš talent na viaceré športy ako napríklad: futbal, plávanie, basketbal, šach .... Prečo Ťa najviac očaril florbal, keď si pri ňom zotrvala najviac a dá sa povedať , že v ňom dosahuješ pekné výsledky?
"Pravdupovediac do florbalu ma dotiahol učiteľ telesnej ešte na základke.Chcela som skôr hrávať futbal, ale nakoniec som sa rozhodla inak. Jasné, že sa snažím podať čo najlepší výkon. Som rada, že sa mi darí."
Nadviažem hneď na prvú otázku ako ďaleko by si to chcela dotiahnuť, resp. aké máš ambície čo sa tykajú florbalu?
"V prvom rade by som chcela viac pokročiť s našimi babami v extralige, zlepšiť hlavne hru a dosahovať lepšie výsledky. A samozrejme pokročiť aj individuálne."
Koľko rokov sa venuješ florbalu čo by si chcela na svojej hre vylepšiť?
"Florbal za klub hrám 3 roky, ale predtým som hrávala na základke, tam som sa učila ako sa ,,TO ( hokejka) drží. Vylepšiť by som chcela na sebe takmer všetko, lebo v poslednej dobe je to bieda."
Už tretí rok po sebe si v kanadských bodoch na prvom mieste. Aj, keď niektoré dievčatá sú ti v pätách. Čo myslíš, kde je tvoja najväčšia sila, alebo čo všetko preto robíš, keď sa ti tak darí?
"Za moje body vďačím hlavne spoluhráčkam z päťky. Vždy sa pred zápasom sústredím na výkon , aby bol čo najlepší. Niekedy sa mi v zápase darí, inokedy nie."
Ja si ťa pamätám od prvého dňa. Bola si taká tichučká, ustráchaná. Prezraď nám, aké si mala prvé pocity?
"No z prvého tréningu som mala dosť zmiešané pocity, lebo som sa skoro ani loptičky nedotkla a všetky baby sme behali za loptou. A zaklincovala som to asi tým, že som sa vtedajšieho trénera Vikina Pagáčika opýtala: Ujo, a môžem prísť aj nabudúce?"
Máš za sebou už aj skúsenosti zo slovenskej reprezentácie. Kde všade doteraz sa ti podarilo vycestovať aké úspechy sa ti podarilo v reprezentácii dosiahnuť?
"No s reprezentáciou som už zavítala do Dánska, Nemecka a viackrát do Poľska. Môj najväčší úspech v reprezentácii je získanie ocenenia za najlepsiu hráčku zápasu v kvalifikácii proti Poľkám."
Aké ti zanechala reprezentácia skúsenosti, zážitky, alebo pikošky?
"No v reprezentácii som sa veľa naučila, veľa precestovala a zažila. A najviac ma asi prekvapil pobyt v Dánsku , keď sme bývali v chate vzdialenej asi 50 km od haly a každé ráno sme chodili do lesa na drevo, aby sme si mohli zakúriť. Bolo to pobyt na vysokej úrovni:)."
Ako všetci vieme, florbal vynašla severná krajina. Určite si si všimla aj obrovský rozdiel medzi slovenskou hrou a ich. Čo také ti najviac utkvelo v tvojej pamäti a či aj niečo využívaš vo svojej hre?
"Keď sme boli v reprezentácii vždy sme sa snažili sledovať zápasy kvalitných mužstiev a ich hra sa vôbec nedá porovnať so slovenskou, ale je to akási motivácia pre každého, že môže byť ešte lepší a pracovať na sebe."
Aký máš zatiaľ najkrajší zážitok športe?
"Čo sa týka florbalu najviac v mojej pamäti mi utkvel ešte len náš druhý zápas proti vtedajšiemu vicemajstrovi Seredi. Uhrali sme to na remízu a boli sme vtedy strašne šťastné ako keby sme boli majstri. Bol to super pocit. A ešte si dovolím spomenúť moje prvenstvo na okresnom kole v šachu."
Našlo by sa niečo čo ťa baví viac ako šport?
"Prebieha vyhľadávanie ..........................ERROR!!! ....Šport je môj život."
"