PO ZODPOVEDNOM VÝKONE VEZIEME TRI BODY ZO ZÁHORSKEJ BYSTRICE

V zápase predposledného kola základnej časti sme nastúpili 24.februára v Záhorskej Bystrici proti tamojšiemu Tsunami. Jednalo sa teda o súboj vlaňajších finalistov, ktorí však v tejto sezóne majú pred play off trochu iné starosti. Zatiaľ čo my sme v prípade víťazstva ešte mohli teoreticky pomýšľať o posun na tretie miesto, domácim v tomto zápase už okrem prípravy na play off o nejaké posuny v tabuľke asi nešlo, pretože definitívne budú čakať, kto si ich do štvrťfinále za súpera vyberie.

Forma oboch tímov bola pomerne kolísavá, my sme z posledných zápasoch zvíťazili v dvoch, domáci v troch. Našou nevýhodou bolo, že sme nastúpili s minimálnym počtom hráčov, pretože juniori boli uvoľnení na štvrťfinálový zápas play off. Napriek tomu sme podali zodpovedný výkon a domov sa vraciame s plným bodovým ziskom. Ako sa však ukázalo po výsledkoch z ostatných ihrísk, naše štvrté miesto po základnej časti je definitívne.

TSUNAMI ZÁHORSKÁ BYSTRICA – 1.FBC TRENČÍN 4:7 (1:3,1:2,2:2)
21.kolo, 24.2.2024, Viacúčelová športová hala Záhorská Bystrica, 107 divákov
Rozhodovali: Cíbik – M.Tomáš, vylúčení 0:2 na 2 min. (Machara, J.Ondrášik) + Rieger (Tsunami) do konca zápasu, presilovky 1:1, oslabenia 0:0, pomer striel 22:34
Priebeh: 6. P.Bičan (Klobučník) – 1:1, 7. Amrich (Masár) – 1:2, 20. Amrich (N.Ondrášik) – 1:3 (P), 26. Masár (N.Ondrášik) – 2:4, 31. Mitucha (N.Ondrášik) – 2:5, 46. Babík (J.Ondrášik) – 2:6, 59. Masár (Amrich) – 4:7

Zostava: Klobučník 0+1 – Machara, N.Ondrášik 0+3, J.Ondrášik 0+1, Vrábeľ – Mitucha 1+0,Masár 2+1, Amrich 2+1, P.Bičan 1+0, Babík 1+0, Habánek, B.Kollár Tréner: J.Holovka

Prvé dve minúty sa na ihrisku takmer nič nedialo, no na začiatku tej tretej sme po trochu banálnej defenzívnej chybe hneď z prvej strely inkasovali. Domáci boli potom istý čas o niečo nebezpečnejší, viackrát úspešne zasahoval Klobučník, no práve jeho dlhú rozohrávku v 6. minúte šikovne tečoval za chrbát domáceho brankára Patrik Bičan a bolo vyrovnané. A o pár sekúnd sme už viedli, keď sme využili chybu v rozohrávke domácich. V ďalšom priebehu tretiny sme zodpovedne bránili, snažili sa vyrážať do rýchlych protiútokov a čo prešlo za našu obranu, likvidoval Klobučník. Po Bičanovom zakončení úspešne zasahoval Rieger, no pri ďalšom našom protiútoku domáci brankár fauloval Amricha a bol vylúčený do konca zápasu. Jeho náhradník Stupka počas našej dlhej presilovky síce dlho „čaroval“, ale 19 sekúnd pred odchodom do kabín ho prekonal Amrich a viedli sme o dva góly.

Druhá tretina sa niesla v podobnom duchu ako prvá. Hrali sme zodpovedne a trpezlivo. Aj tentokrát síce skórovali ako prví domáci, keď v 5. minúte naša obrana pozabudla na nekrytého Juricu. Už o necelú minútu však zvýšil na 2:4 Masár, domácich sme do ničoho vážneho nepúšťali a v 31. minúte po šikovnej individuálnej akcii Norberta Ondrášika skóroval prakticky do odkrytej bránky Mitucha. Ďalšie šance Mituchu a Bičana ostali nevyužité, naopak, 28 sekúnd pred sirénou bol vylúčený Machara a tak záverečnú tretinu sme začínali v oslabení.

S početnou nevýhodou sme si však poradili s prehľadom, na ihrisku sme pôsobili stále sebavedomejším dojmom a v 6. minúte zvýšil Babík z diaľky na 2:6. Škoda nevyužitej Amrichovej šance v 49. minúte, mohla to byť definitíva. Takto však najprv Stupka v 51. minúte kryl Masárovu strelu a z protiútoku domáci znížili. Domáci nás potom predsa len pritlačili, tri minúty pred koncom bol vylúčený Jakub Ondrášik a po minúte Tsunami presilovú hru využilo a záver tak dostal nádych menšej drámy. Tá však trvala len ďalšiu minútku, pretože v 59. minúte po Amrichovej prihrávke uzavrel skóre Masár. Po našom oddychovom čase došlo potom k paradoxnej a až úsmevnej situácii, keď po oddychovom čase sa obaja tréneri rozhodli odvolať brankára, hralo sa s prázdnymi bránkami, ale gól už nepadol.

Aj keď víťazstvo už nezmení nič na našom štvrtom mieste, môže byť v každom prípade pozitívnym momentom pred vyraďovacími bojmi. Poslednú generálku pred play off absolvujeme o týždeň, v sobotu 2.marca doma, naším súperom bude už istý účastník play down, bratislavský Tempish Capitol. Budeme ju potrebovať úspešne zvládnuť, na zápas Vás preto srdečne pozývame. Začiatok je o 15,30 hod.

Jan Holovka, tréner: „Aj keď bolo už viac-menej jasné, že tento zápas na našom umiestnení nič nezmení, pre pozitívne naladenie sa na play off môže byť dôležité. O to viac, že sme ho dosiahli s minimálnym počtom hráčov. V závere nám z tohto dôvodu už trochu dochádzali sily, ale celkove dnes hodnotím náš výkon pozitívne. Hlavne defenzíva bola pevnejšia a zodpovednejšia ako v predchádzajúcich zápasoch, v útočnej fáze sme ale mohli z našich šancí vyťažiť aj viac. Každé víťazstvo nad Tsunami je cenné.“