HRÁČ MESIACA JANUÁR 2024 – MICHAL ZÁŇ

Ako sme už avizovali pred sobotným mužským zápasom, vedenie klubu 1.FBC Trenčín sa v spolupráci s mládežníckymi trénermi rozhodlo vyhlasovať Mládežníckeho „Hráča mesiaca“. Hráča mesiaca vyberajú tréneri príslušných kategórií (mladší žiaci, starší žiaci, dorastenci) na základe interne stanovených kritérií. Historicky prvým Hráčom mesiaca sa stal Michal Záň.

Michal pôsobí v našom klube od septembra 2019. Aktuálne je súčasťou družstiev starších žiakov a dorastencov, kde hráva primárne ako obranca. Okrem vecných cien, ktoré mu venovalo vedenie klubu, dostal za odmenu možnosť absolvovať aj tréning s mužským A-tímom. Bol súčasťou tímu mužov aj na zápase proti Detve.

Aké sú jeho pocity sme sa ho opýtali pred kamerami FlorbalTV bezprostredne po skončení zápasu.

Ako sa cítiš ako prvý Hráč mesiaca?
„Je to pocta, že som bol hráč mesiaca. Užívam si to.“

Za odmenu si dostal možnosť absolvovať tréning a zápas s mužským tímom 1.FBC. Aké sú to pre teba skúsenosti a ako si si užil zápas?
„Skúsenosti sú to veľmi dobré, lebo s mužmi by som v takom mladom veku nikdy nehral. Pocity sú veľmi dobré."

Ako budeš na sebe ďalej pracovať aby si jedného dňa aj ty obliekal extraligový dres?
„Každý deň sa pripravovať a poctivo trénovať.“

Prečo tréneri vybrali práve Michala Záňa?

Tréner starších žiakov Martin VOŠTIAR: „Nominácia Michala bol môj návrh. Je to pracovitý hráč a svojím zanietením sa stal lídrom defenzívy nielen starších žiakov, ale aj dorastencov. V posledných týždňoch podáva stabilné výkony a dlhodobo je príkladový hráč po všetkých stránkach. Má výborné fyzické predispozície, vie ich využiť pri držaní loptičky a obranných činnostiach. Som presvedčený, že ak popracuje na dynamike a bude rovnako poctivo trénovať, tak sa ľahko môže stať, že už budúcu sezónu môže nahliadnuť do juniorskej kabíny. Právom sa stal prvým hráčom mesiaca.“

Tréner dorastencov Norbert ONDRÁŠIK: „S nomináciou Michala ako prvého hráča mesiaca som plne súhlasil, keďže spĺňa všetky kritériá, ktoré sme s ostatnými trénermi a vedením klubu stanovili. Pravidelne predvádza veľmi dobré výkony v oboch kategóriách, v ktorých pôsobí. Taktiež má príkladnú tréningovú dochádzku. Zriedkavo vynecháva tréningy a pracuje na sebe aj v rámci svojho voľného času. Je aktívny aj v pomoci svojmu klubu, či už pri organizácii domácich stretnutí alebo iných klubových aktivitách. Z týchto dôvodov sme vybrali práve jeho.“

Michalovi gratulujeme a držíme mu palce v jeho ďalšom pôsobení v našom klube.